Skládací Huawei Mate X je v Česku. Zatím na ukázku, do prodeje půjde na podzim

České zastoupení Huawei přivezlo na ukázku svůj první smartphone s ohebným displejem Huawei Mate X. Novinka z únorového veletrhu v Barceloně se do komerčního prodeje stále ještě nedostala – výrobce ladí detaily, podrobuje namáhanou konstrukci v kloubu dalším dodatečným testům a globální uvedení chystá na září.

Už nyní jde ale prakticky o kompletní dopracovaný produkt – na zkoušeném samplu se sice skvěl nápis „Not For Sale“, ale že jde o kus určený k marketingovým účelům, se během zhruba půlhodinového zkoušení nijak neprojevilo. Vše fungovalo správně, mechanismus se ochotně otevíral a zavíral. A to už má údajně za sebou daný vzorek dlouhou tour po Evropě!

Vše funguje, jak má

Mate X je opravdu pozoruhodné zařízení. Ačkoli za čtyři měsíce od premiéry známe jeho papírové funkce i vlastnosti nazpaměť, při tomto prvním delším osobním vyzkoušení nás příjemně překvapilo, jak v reálu vše dobře funguje. Požadovaná část displeje se rozsvítí, kdy má, opačná pohasne, telefon zcela správně ignoruje dotyky na panelu, které nejsou zamýšleny k ovládání a rozložený OLED displej na velikost tabletu vypadá prostě perfektně.

Šťouralové budou určitě zkoumat oblast displeje, která se nachází v kloubu zařízení, a budou poukazovat na to, že v rozevřeném stavu je zde patrná mírná vlnka. To ale není vada. Jde o vlastnost, díky které se displej může ohýbat. A právě díky této funkci nás Mate X tolik baví. Je skvělé mít v kapse telefon běžné velikosti, který v případě potřeby rozložíte na tablet. Jednoduše a intuitivně.

Huawei Mate X
rozměry a hmotnost: 161 × 146 × 11,0 mm, 295 g
displej: 8,0", kapacitní OLED, 2 200 × 2 480, 414 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1400|600 Mb/s), 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 512 GB, NM Card (256 GB), RAM: 8 GB, baterie: 4 500 mAh
procesor: Hisilicon Kirin 980 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 40MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
65 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (8) Další článek: Potvrzeno. Největší česká banka příští týden spustí Google Pay

Témata článku: Huawei, , , , , Huawei Mate X, Mechanismus, Pro +, Prodej, Kloub, Huawei Mást X, Displej, For Sale, Sklad, Vlastnost, Úkaz, Huawei Mate, Ukázka, Česká republika