Skvělé nové Acery: Android, W7 a ostré procesory

Jeden tablet má 1,2GHz procesor, druhý Tegru se dvěma jádry a třetí pro změnu dospělý systém Windows 7. Sestavu doplňuje překrásný smartphone.

Tchajwanská společnost Acer míří na trh tabletů, v New Yorku představila trojici přístrojů. Dva z nich „pojedou“ na Androidu a jeden na Windows 7. Acer tak podobně jako Samsung, LG a další „opisovatelé“ Applu chce něco urvat z trhu, který ještě před rokem vůbec neexistoval a nyní se jeví jako mimořádně perspektivní.

Nejdříve k tabletům s operačním systémem od Google. Jelikož se přístroje dostanou na trh až příští rok na jaře, budou osazeny Adroidem ve verzi 3.0. Ta by měla být pro využití v tabletech mnohem lépe odladěna než současná verze 2.2 Froyo (kterou třeba LG vůbec nechtělo).

Dva Androidi tankují medovinu

Tablety s androidem jsou si funkčně hodně podobné, tím nejviditelnějším rozdílem bude velikost. Ten menší bude mít 7palcový displej, větší bude disponovat 10palcovým displejem. Z tohoto pohledu tak Acer nabídne přímého konkurenta jako pro Samsung Galaxy Tab, tak Apple iPad. I když se už spekuluje o tom, že i Apple na jaře doplní své portfolio o menší sedmipalcový tablet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Produktové obrázky nového desetipalcového tabletu oděného v hliníku. Líbí? Na trh dorazí až na jaře

Teď k tomu, co oba tablety mají společné. Oba nabídnou Bluetooth, Wi-Fi a 3G konektivitu. Dále HDMI výstup, akcelerometr, multidotykové ovládání, podporu Flashe a streamování videa přes DLNA. Oba tablety nabídnou displej s rozlišením 1280 × 800 bodů. A teď k odlišnostem, uvnitř menšího tabletu se usídlí dvoujádrový procesor od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,2 GHz. Půjde tedy o nedávno představený čip vyrobený současnou 45nm technologií.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Menší sedmipalcový bráška (v pozadí nový mobil rovněž s OS Android) • větší tablet ještě jednou a na živo, foto: Engadget

Větší tablet dostane dvoujádrový procesor Nvidia Tegra 2, taktovaný nejméně na 1 GHz. Dále bude mít 5MPx fotoaparát a na přední straně kamerku pro videohovory v HD rozlišení (720p). Rozměry obou přístrojů zatím výrobce neupřesnil, nicméně tloušťka většího z nich má být 13,3 milimetru. Jeho tělo bude vyrobeno z hliníku.

Windows 7 vzadu vystrkuje bradu

A konečně tablet s Windows 7. Ten má mít rovněž 10palcový displej a čip od AMD. Ani on nebude ochuzen o Wi-Fi, slot na SIM kartu a rychlá data v síti 3G a kameru pro videohovory. Ovšem jen v nízkém rozlišení 1,3 MPx. Tloušťka tabletu se rovná 15 milimetrům a hmotnost nepřekročí jeden kilogram.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prezentace tabletu s Windows 7 (foto: Engadget)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nový velmi slibně vypadající smartphone: podrobnosti se dozvíte na SmartMania.cz (foto: Engadget)

Krom tabletů představil Acer ještě designově i funkčně zajímavý smartphone s rovněž s OS Google Android. Více se o něm dočtete zde na SmartMania.cz. Ceny přístrojů si zatím Acer nechal pro sebe, ale měly by se pohybovat od 299 do 699 dolarů. Androidové tablety lze očekávat v dubnu příštího roku, ten s „okny“ už v únoru.

Diskuze (33) Další článek: Google Earth 6: 3D stromy a lepší historické mapy

Témata článku: Acer, , , , Apple iPad, Apple iPad (3. generace), Apple iPad (3. generace) 16GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (3. generace) 64GB 3G, Apple iPad (3. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace), Apple iPad (4. generace) 128GB 3G, Apple iPad (4. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 16GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 64GB 3G, Apple iPad (4. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad 16GB 3G, Apple iPad 2, Apple iPad 2 16GB 3G, Apple iPad 2 32GB 3G, Apple iPad 2 32GB Wi-Fi, Apple iPad 2 64GB 3G,