Sledujeme ČT24 na displeji mobilu

Zpravodajský televizní kanál ČT24 můžete sledovat na svém chytrém mobilním telefonu. Přímý přenos zpráv jsme vyzkoušeli na Nokii 6681 se Symbianem a na Motorole MPx200 s operačním systémem Windows Mobile.

   
ČT24 na Symbianu

   
ČT24 na smartphonu Windows Mobile

Nejdůležitější jsou adresy:

  • Symbian: rtsp://stream2.visual.cz/broadcast/ct/ct24-low.rm
  • Windows Mobile: http://ct1streaming.visual.cz/asx/ct24liveWL.asx

Oživeno: Pokud by uvedené přímé adresy nefungovaly, použijte tuto adresu, která bude směřovat vždy na aktuální stream: http://ct1streaming.visual.cz/rams/CT24LiveRL.ram

Jestli se vám nechce adresu do telefonu se Symbianem opisovat, stáhněte si tento soubor a třeba přes Bluetooth jej pošlete do smartphonu. Objeví se v Galerii, v sekci Odkazy, stačí na něj jen klepnout. Jinak adresu zadejte ručně do vestavěného internetového prohlížeče. V obou případech se otevře program Real Player a zeptá se, jestli se má připojit k serveru. To mu potvrďte a když se zadaří, po určité prodlevě se na displeji objeví televizní vysílání.

Ano, když se zadaří. Datový tok je totiž na samé hranici možností GPRS. V horších podmínkách se akorát dozvíte, že vypršela prodleva serveru. Zdá se, že tři timesloty pro stahování nestačí, jsou potřeba všechny čtyři. Anebo EDGE, které má v tomto konkrétním případě opravdu smysl.

  
Odkazy v Galerii • načítání streamu

U smartphonu s Windows Mobile zadejte uvedenou adresu do aplikace Media Player.

Zatímco televize s počasím (psali jsme zde) ukazovala spíš možnosti telefonu, sledování ČT24 už má praktický smysl. Televizní stanice má i samostatný zvukový kanál, z adresy rtsp://stream2.visual.cz/broadcast/ct/ct24-zvuk.rm, která je na počítači funkční, se mi ho ale v telefonu nepodařilo rozjet.

 Symbian: režim zobrazení přes celý displej


Oživeno: Na této stránce najdete vedle ČT24 také adresy vysílání ČT1 a ČT2 v různé kvalitě. Zajímavá diskuze na téma streamování televizního vysílání, je na Symbian Foru.
Diskuze (69) Další článek: Ovládejte kurzor myši fotoaparátem v mobilu

Témata článku: Motorola MPx200, Displej mobilu, ? Displej, Praktický smysl, Přenos zpráv, Displej, MOBI, Mobil