Slevomat startuje nový byznys s aplikací Hele

Tým Slevomatu spouští nový projekt nezávislý na slevovém serveru. Aplikace Hele umožní firmám rychle zadat nabídku a zákazníkům výhodně nakoupit v nejbližším okolí.

Šéf restaurace večer zjistí, že má prázdno. Přes mobilní aplikaci rychle nabídne slevu. Ta se ihned objeví na mobilu kolemjdoucích nebo sousedů. Tak ve zkratce funguje zcela nový byznys, za kterým stojí tým největšího tuzemského slevového webu Slevomat. Projekt nazvaný Hele bude fungovat nezávisle na Slevomatu.

Klepněte pro větší obrázek
Homepage projektu Hele.cz. Neroluje celý web, jen obsah „displeje mobilu“.

„Vizí aplikace Hele je dominovat v instantním nakupování a také při objevování zážitků na poslední chvíli,“ uvedl jeden z tvůrců projektu Jan Šromek. Očekává, že do konce letošního roku prolétne přes Hele patnáct tisíc nabídek hlavně z oblastí gastronomie a zábavy. Proti tomu Slevomat dominuje hlavně v dárcích a cestování. Hele bude navíc ukazovat jen nabídky, které je potřeba uplatnit hned nebo v den nákupu.

 

Chytilová: Identický koncept nikdo nemá

„V zahraničí obdobné aplikace vznikají, ale s identickým konceptem zatím nikdo nepřišel,“ řekla deníku E15 ředitelka Slevomatu Marie Chytilová. Nový projekt je zatím omezen na Prahu. Do budoucna se počítá s rozšířením do dalších měst. Aplikace funguje na zařízeních s operačními systémy iOS a Android.

 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace pro Apple iOS
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
...a ještě Google Android.

Do vývoje Hele vrhl Slevomat část vlastních kapacit, takže náklady na vývoj nepřesáhly na začátku půl milionu korun. „Nicméně vlastní samostatný tým Hele teprve vzniká, proto budou paradoxně další náklady vyšší,“ dodala šéfka Slevomatu. Zatím bude Hele spadat přímo pod strukturu Slevomatu, nad jeho budoucím zařazením ještě visí otazník.

Za Slevomatem stojí skupina investorů v čele s internetovým podnikatelem Tomášem Čuprem a skupinami Miton a Enern. Přes firmu již ročně protékají objednávky v hodnotě přes jednu miliardu korun. „Naše klíčové kategorie rostly o desítky procent,“ dodala k loňským výsledkům Chytilová. Přesná čísla však společnost dosud nezveřejnila.

Diskuze (2) Další článek: Mozo pro Lumii 950: Jak udělat z tuctovky krasavici

Témata článku: , , , Mito, Nov, BT & amp, Šéfka, Objevování, Start, Nový projekt