Složte si svůj mobil. Motorola Ara je jako Lego

Motorola chystá revoluci. Jestli se projekt Ara povede, budeme si smartphone skládat po jednotlivých modulech. Oprava či modernizace bude dílem okamžiku.

Vzpomínáte na koncept PhoneBlocks? Byl založený na myšlence stavebnice, s pomocí které by si každý postavil mobil podle přání. Pro modernizaci nebo kvůli poruše by nebylo nutné měnit celý přístroj, ale jen jednotlivé moduly. Na první pohled geniální, ve finále jsme ale koncept odsoudili s tím, že by byl ve srovnání se stejně vybaveným běžným mobilem větší, těžší a ošklivější.

Klepněte pro větší obrázek 
Takhle nějak by to mohlo vypadat. Šasi, do kterého zasunete různé moduly podle přání.

Motorola nás ale hodlá přesvědčit, že je tuhle myšlenku možné zrealizovat a ohlásila platformu Ara. Také zde má jít o smartphone tvořený jednotlivými funkčními moduly – chcete větší baterii? Lepší Foťák? Jemnější displej? A tak dále…

Klepněte pro větší obrázek
Motorola myslí i na design. Co do operačního systému, těžko si lze představit, že by firma vlastněná Googlem přišla s něčím jiným, než s Androidem.

Je to až příliš podobné zmíněnému projektu PhoneBlocks? Ne náhodou. Jeho strůjce Dave Hakkens s Motorolou spolupracuje, celý projekt běží už rok a v příštích měsících by měl být uvolněný SDK pro tvůrce prvních modulů.

Dotáhne to tenhle projekt až do výroby?

Diskuze (67) Další článek: Samsung dodal za měsíc 5 milionů kusů Galaxy Note 3

Témata článku: Motorola, , , , Mobil, Motorol, Celý přístroj, MOBI, Motor, Google Ara, Stavebnice, Jak,