SmartMaps: celá ČR v měřítku 1:10 000

PlanStudio vydalo mapu celé České republiky v měřítku 1:10 000. Je určena pro produkty z řady SmartMaps, které lze provozovat v kapesních počítačích a mobilních telefonech, jako druhá mapa jsou dostupné i v některých autonavigacích. Stejná mapová data mimochodem najdete i na webu www.mapy.cz.

Podle PlanStudia je „Podrobná mapa ČR 1:10 000" – to byl oficiální název – nejdetailnějším nestátním mapovým dílem. Podobným způsobem sebe sama charakterizovala i mapa Topo Czech 2.0 pro navigační přístroje Garmin. SmartMaps ale přidávají jednu velmi zásadní vlastnost, obsahují i budovy.

Mapa bude pravidelně aktualizována. Kromě silnic a budov dále obsahuje železnice, plochy měst a obcí, správní hranice, lesy, vodstvo, ale i např. MHD, kostely, hřbitovy nebo sportovní hřiště.

V produktové řadě SmartMaps nahrazuje Podrobná mapa ČR původní produkt Města ČR, neboť původní plány měst spojila do bezešvého celku. Obsahuje tři úrovně rastrové mapy v měřítcích 1:10 000, 20 000 a 40 000. Nová mapa je dostupná za stejnou cenu jako původní produkt Města ČR, atojí 1 490 Kč.

Stávající uživatelé produktů Města ČR, Navigator City a Komplet a SmartMaps Office mohou nový produkt získat za cenu aktualizace. Nová mapa je plně kompatibilní se stávající verzí produktů SmartMaps Locator i Navigator. Další podrobnosti najdete na www.smartmaps.cz.

Diskuze (24) Další článek: Nepřehlédněte vánoční weby našich operátorů

Témata článku: Celá ČR, Podrobná mapa, SMA, Celá, Uživatel produktů