Smartphonové království padá a Apple je jeho jednookým králem

Statistika nuda je, má však cenné údaje. Verš z pohádky platí pro poměry na trhu se smartphony více než přesně. Nasycení trhu je znát naplno, prodeje klesají.

Za poslední kvartál roku 2017 se stalo mnoho zajímavého. Apple sice je světovou jedničkou v počtu prodaných mobilních telefonů, ale takhle si svou korunovaci pravděpodobně nepředstavoval – prostě jen klesl méně, než Samsung, takže mu prvenství v žebříčku spadlo do klína. Vydrží tam dlouho? Z trhu přichází indicie, že přes mediální šílenství kolem iPhonu X jsou prodeje slabé a Apple razantně tlumí výrobu.

Kolik jsme v minulosti slyšeli o tom, že Huawei útočí na pozici světové dvojky? Jenže když chcete v žebříčku výše, nesmíte meziročně klesnout o 10 %!

A tablety? Tam už pokles nikoho nepřekvapí, ale máme dvě hvězdy, které zaslouží zmínku. Amazon navýšil prodeje o 50 % a v globálním žebříčku poskočil na druhé místo, i když své placky prodává pouze v Americe. Jedničkou je Apple, který i přes pokles trhu udržel loňská prodejní čísla a znatelně navýšil průměrnou cenu prodaných iPadů, takže zase vydělal haldu peněz navíc.

Diskuze (111) Další článek: Nejlepší aplikace pro Android. Tak, jak je vyhlásil samotný Google

Témata článku: Amazon, Apple, Huawei, Samsung, , , , , , APP, Království, Kvartál roku, Mediální šílenství, Indicie, #Apple, Světová jednička, Amerika, Prodej, Světová dvojka, Druhé místo, Trh, Král, SMA, Cenný údaj, Průměrná cena