Snapdragon 850: Windows 10 na ARM dostanou vyšší výkon a lepší výdrž

Qualcomm představil čipset Snapdragon 850, který je primárně určen pro netbooky a zařízení typu „2-in-1“. Jedná se o výkonnější Snapdragon 845, který dnes najdeme u těch nejvybavenějších smartphonů. Je jen patřičně upraven pro běh v ARM zařízeních s operačním systémem Windows 10. Můžeme jej také brát jako nástupce Snapdragonu 835, opět však s pohledem na přenosná zařízení s operačním systémem od Microsoftu.

Jako referenční zařízení je brán „generický“ notebook s tenkým profilem, klávesnicí a monitorem. Ten může jít v případě potřeby od klávesnice odpojit a používat jej jako samostatný tablet. Jádra čipsetu typu Kryo 385 Gold jsou taktována až na 2,9 GHz, oproti Snapdragonu 835 tedy čekejte až o 30 % vyšší výkon a až o 20 % delší výdrž na jedno nabití. Součástí čipsetu je i LTE modem X20, který slibuje rychlost stahování dat až 1,2 Gbps přes mobilní sítě čtvrté generace. 

Představení platformy Snapdragon 850:

Výdrž notebooku se Snapdragonem 850 má být podle vyjádření Qualcommu dokonce až „několikadenní“. První zařízení postavená na Snapdragonu 850 se na trhu objeví ve druhé polovině roku. 

Zdroj Qualcomm

Váš názor Další článek: Po roamingu zlevní i mezinárodní volání. Minuta do EU bude stát maximálně 6 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , Druhá polovina, Přenosné zařízení, Dlouhá výdrž, Čtvrtá generace, Čipset, Dobrá výdrž, Vysoký výkon, Tenký profil, DOS, Mobilní síť, Výkonný snapdragon, Windows!, Win, Samostatný tablet, Zařízení, Operační systém