Sony Ericsson chystá další Xperii. iPhone, třes se!

Inženýři Sony Ericssonu vyvíjejí celodotykový přístroj. Ohrozí nový iPhone 3G a překoná HTC Touch Diamond?

V únoru avizovaný komunikátor a zároveň vlajková loď Sony Ericssonu Xperia X1 ještě není v prodeji (a nebude dřív než v září) a švédsko-japonský koncern už připravuje další X do rodiny. Podle prezentačního promo videa by se mělo jednat o celodotykový přístroj s podporou multimediálních funkcí zaměřený na mladé uživatele. Dočkat bychom se mohli i mobilní televize a sdílení multimediálního obsahu s dalšími uživateli. V neposlední řadě se chce Sony Ericsson zaměřit na podporu čím dál populárnějších sociálních sítí a komunitních portálů.

Video napovídá, že nová multimediální Xperia by měla mít podobu velmi tenkého a poměrně širokého kvadříku se stříbrným lemem. Prostorný displej bude osazen na většině přední plochy. Žádné další údaje o telefonu nejsou známy, vše si můžeme domýšlet pouze z následujících záběrů a uvedeného sloganu Multimedia – Web – Communication – Life. Druhou variantou zůstává uvedení dlouho spekulovaného PlayStationPhonu. Proti této možnosti ale hovoří jakékoliv chybějící hardwarové klávesy, jichž by u herního telefonu bylo nejspíš potřeba.

Podle neoficiálního Sony Ericsson Blogu byla začátkem května na konferenci JavaOne 2008 potvrzena informace, že přístroj zobrazený v tomto teaseru je skutečně vyvíjen a měl by být představen ještě do konce roku. Konkrétně tato zajímavá zpráva pochází z úst Senior Vice Prezidenta a zároveň produktového ředitele a ředitele pro plánování Rikko Sakachugiho. O naprostou fámu by se tudíž jednat nemělo, otázkou pouze zůstává, nakolik bude koncept nastíněný ve videu odpovídat skutečnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Stejný blog také hovoří o stáří videa. To bylo údajně pořízeno před dvěma lety, kdy se Sony Ericsson soustředil zejména na vývoj a zadávání požadavků pro již existující Xperii X1. Celodotykový koncept tak mohl vzniknout jako „vedlejší produkt“ a není lepší doby, kdy s ním přijít na veřejnost, než právě teď. Apple chystá nový 3G iPhone a HTC už trumfy pro letošní rok odkrylo: Touch Diamond dychtivě očekává velká část příznivců Windows Mobile. Uvedení nové Xperie (X2?) by mohlo pěkně zamíchat kartami.

Máte další postřehy? Má se iPhone bát o své místo na slunci? Co byste řekli na takový přístroj od Sony Ericssonu?

Diskuze (118) Další článek: Dual SIM už nepřekvapí, proto je tu Dual Bluetooth

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Apple iPhone 3G, Apple iPhone 3G 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, HTC Touch, HTC Touch 3G, HTC Touch Diamond, Son, Eri, Zajímavá zpráva, Japonský koncern, Prostorný displej