Sony Ericsson fotí levněji

V součastné době můžete pořizovat snímky dvěma mobilními telefony – Nokií 7650 a Sony Ericsson T68i. V posledním případě se však neobejdete bez přídavného digitálního fotoaparátu. Proč si jej nepořídit o polovinu levněji?

X68 na scéně

Sony Ericsson T86i byl prvním mobilním telefonem, který umožnil majiteli pořizovat snímky a ty pak odeslat emailem nebo MMS zprávou. Nevýhodou tohoto řešení byl digitální fotoaparát ve formě přídavného příslušenství. Nyní se však můžete přesvědčit, že zdánlivá nevýhoda může být v konečném důsledku výhodou.

  
Design je hodně podobný. Originální MCA-20 se nachází uprostřed.

Originální fotoaparát Sony Ericsson MCA-20 se prodává okolo 4 500 korun. Pokud se ovšem spokojíte s neznačkovým příslušenstvím, ušetříte polovinu částky. Na scéně se totiž objevil tchajwanský digitální fotoaparát, který nese označení X68.

  
Pasuje, ale neladí.

I něco navíc

X68 je zcela kompatibilní se značkovým příslušenstvím a co víc, i stejně vypadá. Ochranné kožené pouzdro netají svůj vzor. Přestože se jedná o OEM výrobek, nabízí stejné možnosti jako jeho značkový kolega. Spolehnout se můžete na fotografie ve čtyřech úrovních rozlišení (640 x 480 interpolované, 320 x 240, 160 x 120 nebo 80 x 60 pixelů). Jedinou nevýhodou je jeho barevná kombinace, která neladí s modravým blankytem v podání mobilu Sony Ericsson T68i. Nestává se, že by neznačkový výrobek nabízel něco více. Ovšem fotoaparát X68 je výjimkou – oproti MCA-20 nabízí tlačítko pro vypnutí v době nečinnosti.

 
Čtyři druhy rozlišení a pohled na "hledáček" displej mobilu.

Fotografie nám poskytl Paul Matt.

Diskuze (25) Další článek: T-Mobile nabízí služby pro vývojáře a obchodní partnery

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Sony Ericsson T68i, Son, F +, Eri