Sony Ericsson Jalou: lesk s hranami diamantu

Sony Ericsson Jalou nabídne vše nezbytné pro dámy včetně 3G a přidá několik specialit navrch. Objeví se také limitovaná edice Dolce & Gabbana.

Sony Ericsson si do druhé poloviny roku připravil lákadlo pro dámy a vyznavače stylových telefonů. Představuje model Jalou, jehož design připomíná broušený diamant. Zároveň ale nezanedbal ani výbavu, a tak se tohle véčko může pochlubit například 3,2Mpx fotoaparátem, podporou sítí 3G nebo provázaností s nejpopulárnějšími sociálními sítěmi. Speciálně pro dámy byla vyvinuta funkce “zrcátko”, v nejž se stisknutím jediného tlačítka promění hlavní dvoupalcový displej.

Švédsko-japonský výrobce čas od času přijde se stylovou novinkou. Naposledy to bylo véčko Z555, za jehož nástupce lze novinku Jalou považovat. Vzhled dává vzpomenout na diamantovou edici Prism konkurenční Nokie, Jalou má ale přesto originální design. Na vnější vrchní straně se v plasticky efektní prohlubni skrývá 1,3” monochromatický displej. Hladký povrch telefonu odráží v různých úhlech odlesky světla, horší už to ale zřejmě bude se zachytáváním otisků.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Výrobce se chlubí, že na výšku je telefon kratší než rtěnka, nějak však zapomíná dodat, že je to zároveň pěkně vypasený bumbrlíček. Rozměry činí 73 × 45 × 18,2 mm. Cílové skupině uživatelů by ale „valounovité“ parametry neměly být na překážku. Hmotnost dosahuje příjemných 84 g. Jalou je určen pro sítě 3G včetně HSDPA, v GSM podporuje všechna čtyři pásma. Na příjmu na jedno nabití vydrží maximálně dva týdny, nepřetržitě lze volat až 7 hodin. V sítích 3G se doba výdrže zkracuje zhruba o třetinu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hlavní displej ve vnitřní straně véčka má úhlopříčku dva palce, je vyroben technologií TFT a dosahuje rozlišení QVGA (240 × 320 bodů). Zobrazí 262 tisíc barev, zkrátka nic, co bychom u Sony Ericssonu už neviděli. Výrobce ale ve výčtu jeho vlastností uvádí speciální funkci „zrcadlo“. Uvidíme, zda půjde jen o obyčejné vypnutí podsvícení, nebo displej přispěje ke zvýraznění odrazové plochy i nějakým efektem. Sekundární vnější displej je pouze monochromatický s rozlišením 128 × 36 bodů a na úhlopříčce 1,3“ zobrazuje zmeškané události. V neaktivním stavu je zcela pohaslý a splývá s vnějším barevným krytem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Součástí telefonu je 3,2Mpx fotoaparát s možností až 3,2x digitálního zoomu a funkcí Photo fix, díky níž lze upravovat jas a kontrast snímků. Na automatické ostření ani přisvětlovací diodu se tentokrát nedostalo. Obrázky lze díky rychlým volbám ihned odesílat na nejznámější sociální sítě. Fotoaparát dokáže nahrávat i video, to zase může majitel poslat přímo na oblíbený videoportál YouTube. K surfování po internetu poslouží prohlížeč NetFront, který si poradí i s flash videem. Jalou je vybaven vnitřní pamětí 100 MB pro ukládání vlastních souborů, rozšířit lze kartami microSD. Sony Ericsson už se tak snad nadobro zbavuje svého vlastního formátu Memory Stick.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hudbu lze kromě formátu MP3 v multimediálním přehrávači poslouchat i prostřednictvím stereo rádia FM s RDS. Nezapomnělo se ani na funkci rozpoznávání hudby TrackID.Zajímavou funkcí je Walk Mate, která uživateli kontroluje počet ušlých kroků a momentální kondici. Další nová aplikace pravidelně aktualizuje informace o znamení zvěrokruhu či speciálních akcích v průběhu celého roku.

Sony Ericsson Jalou se bude ze začátku dodávat ve třech barvách: černé, tmavě modré a akvamarínové. V Česku bude oficiálními distribučními kanály k dostání pouze černá varianta. Na našem trhu se Jalou objeví v posledním čtvrtletí tohoto roku, jeho cenu odhadujeme na 6-7 tisíc korun.

Sony Ericsson Jalou
Sony Ericsson JalouStylové véčko určené hlavně ženám je v zavřeném stavu jen 7 centimetrů vysoké, vypadá jako broušený diamant a podporuje 3G včetně HSDPA. Lesklá přední strana obsahuje malý monochromatický displej a čočku třímegapixelového fotoaparátu.rozměry a hmotnost: 73 × 45 × 18 mm, 84 g
displej: 2'', aktivní TFT, 240 × 320, 262 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 100 MB, paměťové karty microSD
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536)
55 %
(279. místo z 1152)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: cca 7 000 Kč (4. čtvrtletí 2009)

Více stylu s D&G

Nový Sony Ericsson Jalou se zalíbil také prestižnímu italskému módnímu domu Dolce & Gabbana, který jej v limitované edici opatří svým logem. Za perleťově růžový luxusní kousek si ale nepřiplatíte jen díky nápisu se jmény módních návrhářů, limitovaný Jalou bude dodáván v exkluzivním balení a některé jeho prvky budou kryty 24karátovým zlatem. Zdobení se dočká tlačítko hlasitosti, okruží objektivu a také úchyt pro poutko, umístěný zboku na kloubu telefonu. Pozlaceny budou také klávesy s popisky a v balení dodávaná sluchátka.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Výbavou bude Jalou D&G shodný s obyčejnou verzí, navíc dostane pouze speciální mobilní obsah v podobě vyzváněcích tónů, témat a tapet. Ta budou inspirována podzimní a zimní kolekcí módního domu pro sezónu 2009/2010. Limitovaný Sony Ericsson Jalou se objeví na vybraných trzích opět v posledním čtvrtletí letošního roku, k dostání bude i v některých obchodech Dolce & Gabbana.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana
Sony Ericsson Jalou Dolce & GabbanaStylové véčko určené hlavně ženám je v zavřeném stavu jen 7 centimetrů vysoké, vypadá jako broušený diamant a podporuje 3G včetně HSDPA. Speciální verze ve stylu módního domu Dolce & Gabbana bude dostupná v limitované růžové verzi s prvky pokrytými zlatem.rozměry a hmotnost: 73 × 45 × 18 mm, 84 g
displej: 2'', aktivní TFT, 240 × 320, 262 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 100 MB, paměťové karty microSD
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536)
55 %
(279. místo z 1152)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: ještě se neprodává

 

Diskuze (15) Další článek: Tarif O2 Zero používá měsíc od uvedení téměř 10 tisíc lidí

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson Jalou, Sony Ericsson Jalou D&G, Rtěnka, Eri, Diamant, Son, Hra, Lesk, Hrana, Módní návrhář, DIA, Les