Sony Ericsson MH907: sluchátka, která reagují na dotyk

Nasadíte sluchátka a začne hrát hudba. Vyjmete jedno sluchátko z ucha a přijme se hovor. S novým příslušenstvím Sony Ericsson není třeba tlačítek.

Předem očekávané představení nového produktu Sony Ericsson nový telefon nakonec nepřineslo. Přesto jsme se jedné světové novinky dočkali. Avizovaný webcast totiž odhalil první sluchátka na světě, která se spouští pohybem, resp. dotykem lidského těla. Ne že by se tak "navždy změnil způsob, jakým posloucháme hudbu", jak uváděl výrobce na dočasných mikrostránkách, rozhodně se však jedná o nevšední a originální příslušenství.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Drátová stereosluchátka s označením MH907 jsou předurčena k použití s mobilním telefonem Sony Ericsson, a to zejména díky přítomnosti konektoru pro Fast-port. Jejich hlavní výhoda má spočívat v dosud neviděném ovládání. Namísto stisknutí tlačítka na ovladači kabelu stačí z přehrávání hudby k přijmutí příchozího hovoru pouhé vyjmutí jedné pecky z ucha. Pokud zrovna nikdo nevolá, vyjmutí sluchátka z ucha učiní pauzu v přehrávané písni, dokud jej uživatel nenasadí zpátky.

Jak to funguje?

Sluchátka jsou vybavena technologií SensMe Control, která rozpozná pohyb a dotyk lidského těla. Nemůže se tedy stát, že sluchátka připojená k telefonu spustí hudební reprodukci při náhodném pohybu například v tašce. Kvalitní zvukový zážitek obstará integrovaná technologie Clear Audio. Pro režim hovorů sluchátka obsahují vestavěný mikrofon.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek¨Klepněte pro větší obrázek

Mezi další vlastnosti headsetu MH907 patří odstínění před magnetickými vlivy, ve sluchátkách jsou použity některé součástky z neodymia. Pecky by měly být zvukově uzavřené, blokovat vycházející zvuk před vnějším okolím a směřovat jej pouze do zvukovodu. K přichycení na šaty poslouží malá klipsna na kabelu, který funguje zároveň jako přijímací FM anténa v režimu poslechu rádia. Pro pohodlnější vložení sluchátek do ucha jsou v balení připraveny tři páry silikonových objímek různých velikostí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sony Ericsson MH907 ve zkratce:

  • drátová stereo sluchátka reagující na dotek
  • ovládání vyjmutím nebo nasazením pecky do ucha
  • kabel o délce 164 cm, který funguje jako FM anténa
  • hmotnost 25 g
  • černá (titan chrome) nebo bílo-žlutá barva

Diskuze (10) Další článek: Nokia N86 8MP: osm silných argumentů (test)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , Eri, Šaty, Žlutá barva, Kter, Integrovaná technologie, Dotyk, Dot, Očekávané představení, Son, Sluch,