Sony Ericsson nestíhá update Androidu pro Xperie

Sony Ericsson nedrží sliby a odkládá update Eclairu pro Xperie, zatímco konkurenti už se honí za Androidem 2.2 Froyo. Uživatele značky to pochopitelně netěší.

Máte androidový Sony Ericsson, mám pro vás nemilou zprávu. Na update operačního systému na verzi 2.2 Froyo si oproti ostatním počkáte – dlouho. Skutečnost je totiž taková, že Sony Ericsson je oproti svým konkurentům, kteří chvátají aby bylo Froyo k dispozici uživatelům co nejdříve, značně pozadu. A to ještě v půli června na veletrhu v Singapuru zástupci Švédso-japonského výrobce slibovali update ze zastaralé verze Donut (Android 1.6) na verzi 2.1 Eclair na konec třetího čtvrtletí letošního roku.


Blog Sony Ericssonu se stal poslem špatných zpráv a uživatelé jsou kvůli narůstajícím zpožděním naštvaní

Sony Ericsson si ale s přízní a trpělivostí svých zákazníků zahrává dál a na oficiálním blogu včera informoval, že na update si budeme muset ještě pár týdnů počkat. Prý z toho taky nemají radost, ale potřebují více času na odladění nové verze operačního systému. Uvolnění aktualizace na verzi Android 2.1 se tedy posouvá nejméně o měsíc na konec října a další měsíce, jelikož update se objeví na jednotlivých dílčích trzích postupně.

„Perníček“ pro Sony Ericsson v nedohlednu

Špatnou zprávou zůstává update na verzi 2.2 Froyo, kterou Sony Ericsson letos už pravděpodobně nestihne a ta tedy bude k dispozici až v roce 2011. Vezmeme-li navíc v úvahu fakt, že Android 3.0 Gingerbread by měl být uvolněn rovněž do konce října, jde o další trestuhodné zaspání Sony Ericssonu, které (soudě dle diskuze na blogu) může od Sony Ericssonu odehnat zbylé skalní příznivce do náruče HTC či Samsungu.

Klepněte pro větší obrázek
Odkládání update operačního systému a nedodržené sliby reputaci Sony Ericssonu nepřidají

Android 2.1 Eclair a novinky pro Xperii X10:

  • natáčení videa v HD rozlišení (1280 × 720 bodů) a průběžný autofocus
  • nová aplikace pro zálohování s rozšířenými možnostmi
  • pět domovských obrazovek pro aplikace, widgety, zástupce a složky Synchronizace kontaktů s Facebookem, respektive přiřazení fotek z Facebooku ke kontaktům v mobilu a indikace, zda jsou přátelé online

Android 2.1 Eclair a novinky pro Xperii X10 mini a X10 mini pro:

  • vylepšení Bluetooth o možnost posílat a obdržet obrázky, kontakty a další
  • nová aplikace pro zálohování s rozšířenými možnostmi
  • synchronizace kontaktů s Facebookem, respektive přiřazení fotek z Facebooku ke kontaktům v mobilu a indikace, zda jsou přátelé online Vylepšené způsoby manipulace s obrázky, audiem, textem a čísly ve zprávách
Diskuze (73) Další článek: Samsung Star Hello Kitty: mazlivá kočka pro bárbíny

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , , Son, Konec října, Pro +, NÉST, Eri, #Android,