Sony Ericsson: sedm nových hraček k mobilu

Sony Ericsson představil novou várku příslušenství. Nejlákavější je malá krabička, kterou strčíte do televize a přes Bluetooth si na obrazovce prohlédnete fotky z mobilu. Zajímavé je i sluchátko s výměnnými kryty nebo datová karta s EDGE.

Bluetooth Media Viewer MMV-100

Pamatujete si na konkurenční MediaMaster od Nokie? Mohli jste s ním prohlížet pořízené fotografie v mobilu na televizi. Řešení od Sony Ericssonu je odlišné. Žádný rozměrný doplněk ve stylu satelitního přijímače, ale jen drobné příslušenství, které umístíte přímo do konektoru typu scart. Je jedno, zda se jedná o televizní přijímač nebo projektor.

Kromě fotek lze televizi využít pro přehrávání melodií ve formátu AMR nebo MP3. Televizní reproduktory sice neposkytnou takový komfort jako jiná audio zařízení, ale i tak jsou mnohem lepší než ty v telefonu. Jediná cesta, jak z telefonu poslat fotky nebo hudbu, vede přes Bluetooth. Tím je zodpovězena otázka ohledně podporovaných telefonů.

Zařízení dokáže pracovat hned s několik telefony najednou. Výhodné je to zejména při konferencích či u posezení s přáteli. Kromě připojení ke konektoru scart lze zařízení MMV-100 připojit i pomocí kabelů audio/video cinch.

 
Kompaktní zařízení pro zobrazení fotografií z telefonu

Bluetooth Car Handsfree HCB‑300

Vítané inovace se dočkalo také bezdrátové handsfree HCB-30 do auta, které povýšilo na model HCB‑300. Hlavní změnou je barevné odlišení až pěti uživatelů, kteří tak podle barvy "displeje" snadno zvolí svůj režim. Vlastnosti zůstaly stejné – hlasové vytáčení kontaktů, ztlumení rádia při příchozím hovoru a automatické rozpoznání spárovaného telefonu. Automobilové handsfree se objeví na pultech obchodů až na podzim.

 
Pět barev, pět uživatelů

Akono Headset HBH-600

Dalo se očekávat, že také bezdrátová sluchátka zavedou systém výměnných krytů, a je to tady. Kromě toho, že si můžete zvolit barvu krytu podle nálady, novinkou je i jmenné označení sluchátka (Akono). Jinak se jedná o oblíbený model HBH-65.  Sluchátko se objeví na trhu v polovině roku.

  
Novinkou jsou výměnné kryty

Advanced Car Handsfree HCA-200

Tohle zařízení je nástupcem předchozího modelu HCA-20, tedy handsfree sady do automobilu. Dokáže odfiltrovat z hovoru okolní ruchy či šum a umí ztišit při příchozím hovoru rádio. Handsfree bude dostupné v polovině roku.

Portable Handsfree HPS-20

Pro sportovně založené uživatele je určeno nové kompaktní handsfree HPS-20. Největším lákadlem bude jeho vzhled se systémem výměnných krytů Style-Up. Dostupnost bude rovněž v půli roku.

 
Stylově sportovní

Active Case IAC-25

Posledním příslušenstvím pro aktivní uživatele, kteří rádi sportují, je pouzdro na telefon s označením Active Case IAC-25. Jeho předností je snadné upevnění na ruku, pásek nebo přezku batohu. Svým pojetím bude vyhovovat širšímu spektru telefonu různé velikosti. Do prodeje se dostane v polovině roku.

GC85 EDGE PC Cards

Pro uživatele notebooků připravil Sony Ericsson datovou kartu pracující v pásmech GSM 900/1800/1900 MHz a využívající nadějnou technologii EDGE. S její pomocí je možné stahovat data až trojnásobnou rychlostí ve srovnání s tradiční technologií GPRS. Verze určená pro americký trh je označená GC83. K dostání bude ke konci roku.

  
Starší model GC82

Diskuze (2) Další článek: Sony Ericsson Z500: profesionální véčko (doplněno)

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Nov, Hra, Mobil, MOBI, Son, Automatické rozpoznání, Sed, Eri