Sony Ericsson T610 už klepe na dveře

Přehled bleskovek uplynulého týdne. Kryty pro mobily s vůní marihuany - USB kabel pro dobíjení i datování - Zajímavé programy pro váš mobil - Nová verze operačního systému Symbian - a další.

Rozhodli jsme se obnovit přehledy bleskovek, které byly vydány vždy v průběhu uplynulého týdne. Doufáme, že to potěší zejména čtenáře, kteří se na MobilManii nedostanou každý den. Tomuto článku ještě sekunduje přehled článků minulého týdne. Od příště budou oba přehledy vycházet v neděli a ponesou titulek vždy toho nejzajímavějšího článku (resp. bleskovky) uplynulého týdne. Pokud máte jakékoli připomínky k jejich formě a uspořádání, nebojte se a vyjádřete se v diskusi nebo nás kontaktujte

Všechny tyto články naleznete rovněž v sekci Bleskovky.


Posílejte MMS zprávy i z kapesního počítače (Palm OS)
Firma Electronic Pocket Ltd. predstavením svojho programu Pixer MMS umožnila zasielanie a príjem MMS správ aj s majitelom Palm OS handheldov. Zasielanie MMS správ je možne zo všetkých zariadení s operačným systemóm verzie 3.5 a vyšším, príjem je zatiaľ obmedzený len na zariadenia so vstavaným GSM/GPRS modulom ako napríklad Palm Tungsten W alebo komunikátory Treo od firmy Handspring.
9.5.2003 Juraj Hudec

Kryty pro mobily s vůní čokolády, jahod, růží a ... marihuany
Společnost Corporate Phone Covers prodává kryty pro mobilní telefony, které více než svým vzhledem zaujmou vůní. Aroma růží, borůvek, jahod, třešní či čokolády nikomu nevadí. Dle mého názoru jde o dobrý tah, takové kryty mají úspěch zajištěn.
9.5.2003 Jiří Kuruc

Benq P30: levnější varianta k Sony Ericssonu P800?
U nás menej známa spoločnosť Benq (predtým divízia firmy Acer)  odhalila niektoré detaily svojho chytrého telefóny P30, ktorý by mal byť konkurenciou pre SonyEricsson P800. Tak isto ako Sony Eriscsson P800 je novopredstavený Benq P30 založených na operačnom systéme Symbian a grafickom prostredí UIQ.
9.5.2003 Juraj Hudec

USB kabel pro datovou synchronizaci i dobíjení
Společnost APC (American Power Conversion) uvedla několik kabelů pro mobilní telefony i kapesní počítače, které umožňují synchronizaci a současné dobíjení akumulátoru z USB. Jejich cena činí 19,95 dolarů pro PDA, respektive 14,95 dolarů pro mobilní telefony. Podporováno je zatím přes pětadvacet modelů kapesních počítačů od společností Hewlet Packard, Handspring, Palm a Sony.
9.5.2003 Jiří Kuruc

Chcete vízum do Ameriky? Z mobilu si nezavoláte!
Resp. ano, ale jen tehdy, pokud používáte Oskara. Máte-li T-Mobile nebo Eurotel, máte zkrátka smůlu, ze sluchátka se ozve jen známé pípání oznamující, že volané číslo neexistuje. Číslo tzv. Visa linky na americké ambasádě je totiž žlutá linka (900 389 042), tedy číslo se zvýšeným tarifem 38 Kč za minutu.
7.5.2003 Petr Broža

Nové modely Samsungu s novým kódovým označením
Samsung upouští od zavedeného označování svých mobilů písmeny A, R, N, S a T. V blízké budoucnosti se jeho nové modely budou označovat znaky P, E, D, X, C, I, a Z podle následujícího klíče.
7.5.2003 Marek Turoň

Zajímavé programy pro váš mobil
Dne 30.4.2003 byl vydán program Nokia Multimedia Converter 2.0 Beta 2. Jedná se o nástroj určený ke konverzi běžných multimediálních souborů (AVI, WAV, MPEG, MP3, atd.) do standardních formátů podporovaných technologiemi 3GPP/AMR, Wide Band a Narrow Band pro použití v mobilních aplikacích jako je např. MMS (Multimedia Message Service). Originální a konvertované soubory lze pomocí tohoto programu přehrávat v PC.
7.5.2003 Milan Ďásek

Nokia 3650/7650: stáhněte si novou verzi přehrávače Oplayer 2
Spolu s uvedením Nokie 3650 na trh byla spuštěna nová verze přehrávače Oplayer 2 pro službu Eurotel Video Servis.
7.5.2003 Marek Turoň

Nová verze operačního systému Symbian
Symbian představil novou verzi operačního systému Symbian OS v.7.0s. Jaká vylepšení přináší? To si můžete přečíst zde. Na přání čtenářů přikládáme ve zkratce nejzajímavější změny, které operační systém Symbian prodělal.
6.5.2003 Marek Turoň

Návod: zpřístupnění Javy přes datový kabel u Siemensů
Na internetu jsme narazili na zajímavý návod, jak zpřístupnit Javu u mobilních telefonů Siemens M50/MT50/C55 přes kabel, čímž odpadá povinnost stahovat Java aplikace přes WAP, což se hezky prodraží. Jelikož je v ČR docela hojný počet majitelů těchto přístrojů, rozhodli jsme se, že si to rozhodně nenecháme pouze pro sebe.
6.5.2003 Tomáš Votruba

Off-line prohlížeč AvantGo nyní i pro Nokie 7650/3650
Chcete si prohlížet webové stránky, aniž byste byli připojeni k internetu? K tomu slouží populární off-line prohlížeč AvantGo. Pro všechny majitele mobilů tzv. Series 60 od Nokie (7650/3650) máme dobrou zprávu. Před nedávnem byl systém zpřístupněn i pro uživatele Symbianu. Software si můžete stáhnout zde.
6.5.2003 Tomáš Votruba

Očekávaný Sony Ericsson T610 už je za dveřmi
Spousta z vás se už jistě nemůže dočkat nového Sony Ericssonu T610 - nástupce populárního modelu T68i. Podle neoficiálních informací se bude T610 na evropském trhu prodávat zhruba od poloviny května, v kuloárech se hovoři již o příštím pondělí (12. května).
5.5.2003 Tomáš Votruba

Z Motoroly T720i lze změnou softwaru udělat T720
Pro uživatele, kteří u mobilu Motorola T720i nevyužijí zejména podporu multimediálních zpráv a s tím spojeného foťáčku, byla nová verze s "íčkem" ve znaku spíše krokem zpět. Oproti starší T720 chybí e-mailový prohlížeč, hlasový záznamník a zmenšila se i kapacita telefonního seznamu na úkor paměti na multimediální složky.
5.5.2003 Tomáš Votruba

Váš názor Další článek: Rozhovor: jak vypadá práce na infolince operátora?

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Motorola T720i, Nokia 3650, Sony Ericsson T610, Dveře, Eri, Son, Narrow band