Sony Ericsson T630 - první zkušenosti

Na internetu se objevilo několik článků, které popisují zkušenosti se Sony Ericssonem T630. Ten byl představen v říjnu a psali jsme o něm právě zde.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vzhled nového Sony Ericssonu T630 se nese v přísně účelových liniích

V prvním článku se neobjevilo nic nového, co bychom zatím nevěděli. Autor popisuje telefon a zmiňuje se pouze o aplikaci „My Friends“, ale zároveň dodává, že ji ještě nestihl vyzkoušet. Musím ale vyzdvihnout povedené fotografie, které autor zkušeností pořídil. Zatím jsem viděl jen oficiální fotografie Sony Ericssonu a ty se s těmi v článku nedají srovnávat. Později autor přidal zkušenosti s GPRS. Krok po kroku popisuje nastavení GPRS (nastavení je stejné jako u T610) pro americký T-Mobile a také spojení s notebookem Apple PowerBook pomocí Bluetooth.

Nejzajímavější je zatím poslední počin.

V něm autor zmiňuje rozdíly mezi T630 a T610. Těmi jsou:

  • aktivní TFT displej u T630 (T610 má pasivní STN)
  • aplikace My Friends umožňující komunikaci pomocí ICQ, AOL IM, MSM Messenger
  • předinstalovaná hra V-Rally 2 (tu je možné do T610 doinstalovat, v článku je na ni odkaz)
  • T630 podporuje Sony Ericsson Gamebord EGB-10 (T610 s firmware R3C také)
  • T630 je oproti T610 nepatrně menší a lehčí
  • T630 má jiný design

Autor si na T630 dále pochvaluje vibrace při hře V-Rally 2, velmi kvalitní polyfonní vyzvánění a aplikaci Music DJ (skladatel melodií). Výše zmíněné ale obsahuje i T610, takže opět nenajdeme žádný rozdíl. Velmi důležitou informací je výdrž baterie, která prý dosahuje dva a půl dne při plném zatížení, což není špatné. Oproti T610 to ale není nijak výrazné zlepšení.

Autor se bohužel nezmiňuje, jestli balení obsahuje datový kabel nebo ne. Podle informací, které se zatím dostaly na světlo, by měl Sony Ericsson k modelu T630 přidávat datový kabel. Jestli tomu tak bude se nejspíš dozvíme až s příchodem telefonu na náš trh. Nakonec jsou v článku uvedeny i mínusy T630. Za ty autor považuje absenci slotu na paměťové karty (předtím používal P800), dostupnost zatím jen na čínském trhu a červený nádech okolo černého písma na displeji. Jinak nic.

Sony Ericsson T630 by měl na český trh dorazit v první čtvrtletí příštího roku s cenou okolo 11 000 Kč. Jsem zvědav, jestli mu bude konkurovat jeho předchůdce T610, který se už teď prodává za cenu okolo 7 900 Kč nebo jestli v té době už nebude na trhu.

Diskuze (66) Další článek: Používáte svůj mobil účelně?

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , Sony Ericsson T630, Son, Eri, Předinstalovaná hra, Zkušenost, První zkušenost