Sony Ericsson T630: nejlepší koupě současnosti (velký test)

Nový model navazuje na úspěšný Sony Ericsson T610. Chlubí se inovativním designem, lepším displejem a vyšším rozlišením fotoaparátu. Testovali jsme černou variantu T-Mobilu, který ho nabízí dočasně za 7 599 Kč.

Kalendář bez chybičky

Kalendář umí zobrazit měsíční, týdenní i denní pohled, do diáře lze uložit několik typů událostí jako schůzka, rande, dovolená apod. Nastavujete předmět, místo, datum a čas začátku a trvání, případně upozornění. U každé události je v denním přehledu jiná ikona pro lepší identifikaci. Součástí kalendáře jsou i úkoly, jen jim není možné nastavit datum splnění, jen upozornění a po splnění je můžete odškrtnout. Paměť na úkoly i události je dynamická, volná paměť se ukazuje v procentech, takže se těžko odhaduje počet událostí, které lze uložit.

  

Položky lze v kalendáři kopírovat či poslat přes IR port nebo bluetooth na jiný mobil. Kalendář nabízí i vyhledávání. Mezi další funkce patří dvojitý budík (jeden jednorázový, druhý opakovaný), poznámky, bezpečnostní uložení PIN kódů, časovač, stopky a kalkulačka s pamětí. Budík zvoní i při vypnutém mobilu.

Zábava, mobilní internet, bluetooth

Co se her týče, vybírat lze mezi Javou a herní platformou Mophun. Aplikace pro každou platformu jsou v oddělených adresářích, takže si je nespletete. Hry v Javě se bohužel míchají s běžnými aplikacemi. Mophun je obecně lepší a rychlejší, v telefonu jej zastupuje plošinovka HoneyCave2, Minigolf a V-Rally2.

  
HoneyCave2, Minigolf a V-Rally2

Wapový prohlížeč (verze 2.0) nabízí šest řádků textu a vypadá skvěle. Po vstupu do menu prohlížeče se začne načítat domácí stránka operátora, tu ovšem můžete hravě změnit, já už tam mám dávno MobilManii :)

 

K připojení k internetu slouží GPRS v konfiguraci 4+1 (třída 8) a HSCSD. Telefon je s počítačem propojitelný snad všemi způsoby, které existuji: kabel, IR port a bluetooth. Při testování jsme nepřišli na žádný větší zádrhel, vše fungovalo jako po másle.

Stojí to za to

Sony Ericsson T630 nepovažujeme za zbrusu nový model, jedná se o vylepšenou verzi T610. Líbí se vám jeho design? Chtěli byste aktivní displej? Nebo vyšší rozlišení fotoaparátu? Nic víc nenabízí, máme ho ovšem tu a patří mezi nejvybavenější mobily na trhu. Zajímavá je rovněž úvaha nad limitovanou nabídkou. Zásoby jsou přeci jen omezené, tento model nebude mít každý. Pokud srovnáme běžné ceny, u T-Mobilu si za T630 připlatíte pět set (dotovaná cena) nebo patnáct set korun (plná cena). Na závěr jsem vám ale slíbil způsob, jak mobil pořídit za zvýhodněnou cenu 7 599 Kč. Za tuto částku nic lepšího nedostanete. Tak poslouchejte.

T-Mobile nabízí od začátku února speciální balíčky s tarify včetně doplňku Hit. V současné době si totiž zákazník musí vybrat, jestli chce za svůj dvouletý úvazek telefon za zvýhodněnou cenu, anebo tarifní program Hit s nižšími sazbami.

Černý Sony Ericsson T630 vás bude stát 7 599 Kč. V ceně balíčku je zahrnuta aktivace tarifu i DPH. Nabídka je skutečně výhodná, s každým jiným tarifem totiž zaplatíte vždy alespoň o tisícovku víc. Například model T630 vás běžně s aktivací vyjde na 9 658 Kč, s balíčkem ušetříte 2 059 Kč a navíc budete moci využívat výhodných sazeb Hit.

Pokud ovšem budete mít zájem, musíte si pospíšit, nabídka je platná pouze do vyprodání zásob. Lze očekávat, že poptávka bude velká. Akce je určena pro nové zákazníky při aktivaci tarifu 20 Start Hit, 80 Hit, 200 Hit a 400 Hit, stejně jako pro majitele Twistu při přechodu na jeden z těchto tarifů.

Nenechte si ujít kompletní galerii obrázků v poslední kapitole.

Plusy a mínusy

+ design
+ výbava
+ cena

– odkazy na t-zones
- malá paměť
- absence hlasitého handsfree 

Podrobné technické parametry naleznete v našem Katalogu mobilů.

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , Nokia 6230, Siemens S55, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T630, Sony Ericsson T68i, Nejlepší koupě, Hudební skladatel, Test, TV mini, Pořádný displej, Originální fotografie, Velký, Koupě, Slušný peníz, Špičkový Samsung, Současnost, Eri, XTND, Stránka operátora