Sony Ericsson Xperia Arc: megarecenze

Nástupce Xperie X10 si ze svého předchůdce vzal jen to dobré a přidal k tomu několik bonusů včetně 8Mpx fotoaparátu, 720p videa a HDMI.

Timescape je podivná aplikace. Komukoliv ji ukážu, ten se zhrozí. Oč se jedná? Pokud jste o ní ještě neslyšeli, vězte, že se jedná o velmi hloupý klient pro sociální sítě a stavové informace v telefonu. Zprávičky přátel na Facebooku a na Twitteru zobrazí na efektním „3D“ kole, kterým si otáčíte a v ideálním případě čtete. Píšu v ideálním, protože v tom praktickém případě nelze text skoro rozpoznat, na pozadí karty se zprávou se totiž zobrazí avatar kamaráda. A Timescape vám bude házet klacky pod nohy vícekrát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Timescape umí zobrazit stavové zprávičky z Twitteru a Facebooku a také SMS a hovory

I když si v nastavení synchronizace propojíte telefon s Facebookem, Timescape musíte znovu nastavit individuálně. A aby toho nebylo málo, po klepnutí na kartu se zprávou se namísto nějakého komfortního prostředí, kde budu moci třeba odpovědět, načte webová stránka s mobilním Twitterem nebo Facebookem. A tam se budu muset opět ručně přihlásit. Sama aplikace tedy funguje jako velmi jednoduchý prohlížeč – klient by bylo příliš luxusní označení.

3D Galerie z Nexusu

Další multimediální aplikace telefonu na tom jsou už lépe. Sony Ericsson kupodivu hodil přes palubu svůj správce multimédií z X10 a fotky a video se nyní zobrazují v základní fotogalerii Androidu 2.1+. Je to přesně ta trojrozměrná zeď, kterou Google představil v Nexusu One. Tato galerie je sice jednodušší, je ale oproti konkurenci zpravidla rychlejší, ergonomická a s podporou načítání alb z galerie Google Picasa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Xperia Arc oproti X10 obsahuje galerii v podobě „3D zdi“ z Nexusu a se synchronizací webové Picasy

Hudební přehrávač

Zeštíhlel také hudební přehrávač. Vychází z toho základního v systému, opět ale prošel úpravami. Nabízí jednoduchý ekvalizér (skutečně jednoduchý – raději se poohlédněte po jiném na Marketu) a umí nastavit skladbu jako vyzvánění. Samozřejmě zde nechybí ani tlačítko „ležaté osmičky“, které podle ID3 tagů najde třeba klipy na YouTube. Na škodu je naopak absence podpory s jakýmkoliv scrobblerem služby Last.fm. Nefungoval ani oficiální klient, ani Simple Last.fm Scrobbler.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hudební přehrávač v praxi a jednoduchý ekvalizér

Podpora multimediálních formátů je rovna Nexusu S. Na Divx a MKV si pořiďte třeba VPlayer – 3D galerie si  poradí pouze se základními formáty MP4, MP3 a spol.

Nabídku multimediálních aplikací uzavírá hudební obchod PlayNow, rozpoznávač hudebních skladem po vzoru Soundhoundu TrackID a FM rádio. To má neotřelý design, automatické vyhledávání stanic a napojení na indetifikátor skladeb TrackID. Je to docela chytré, právě při spuštěném rádiu bez jasné identifikace má totiž smysl něco rozpoznávat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Mezi stanicemi se navigujete šoupáním displeje nahoru a dolů

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , , , Google Nexus One, Google Nexus S, HTC Desire, HTC Desire HD, HTC Desire S, HTC One S, Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Xperia X10, Arc, Velký výřez, Mega, Hardwarový ovladač, Stejný balík, Internetová telefonie, Son,