Sony Ericsson Xperia X1: videotest prototypu

Sony Ericsson a Windows Mobile? Hned napoprvé míří rovnou na vrchol. Přinášíme první zkušenosti s prototypem budoucí superstar.
Klepněte pro větší obrázek 
...prvně jsme na ni stáli frontu (ale ještě jsme nevěděli, co nás čeká)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
...pak nás šokovala svým příchodem. Sony Ericsson a Windows Mobile?!!
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Pak jsme jen obdivně zírali...
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
...a obdivovali každý její detail

Sony Ericsson Xperia X1. Líbí se nám a podle vašich reakcí víme, že se líbí i vám. Chtěli jsme ji pro vás sehnat co nejdříve, ale pak bylo oznámeno, že na první produkční kousky budeme čekat celý rok. Chtěli jsme ji pro vás alespoň kvalitně nafotit ve fotoateliéru, ale k sehnání nebyla ani nefunkční maketa. 

Co se nepovedlo nám, novinářům malého středoevropského národa, povedlo se našim kolegům a známým z webového magazínu the::unwired. S duchovním otcem webu, šéfredaktorem Arne Hessem jsem se setkal právě nad Xperií. Tehdy jsme vyměnili jen pár vět, dnes pár e-mailů, slovo dalo slovo, a tak vám i na MobilManii můžeme přinést první dojmy z několika chvil používání prototypu tohoto špičkového přístroje.

Při sledování videa se zaměřte hlavně na úpravy, které Sony Ericsson udělal na operačním systému. V některých momentech to vůbec nevypadá jako Windows Mobile. Špatná není ani rychlost přístroje, a to ještě výrobce slibuje integraci výkonného grafického čipu. Teď už ale slovy redaktorů the::unwired...


 
O Sony Ericssonu Xperii X1 s Windows mobile 6.1 už bylo řečeno a napsáno mnohé, ale po prvních dojmech z MWC v Barceloně jsme s ním teprve teď mohli strávit více času a pořádně si ho osahat. Dokonce jsme měli možnost natočit krátké video.

Xperia X1 umí všechno, co dnes nejmodernější komunikátory s Windows Mobile vůbec mohou nabídnout (a dokonce ještě víc). Vyznačuje se výsuvnou QWERTY klávesnicí a mimořádně rychlým 520MHz procesorem Qualcomm 7200A, podporuje čtyři pásma GSM, datové přenosy GPRS a EDGE, tři pásma WCDMA s daty HSDPA i HSUPA. Pak také Bluetooth 2.0 s EDR, Wi-Fi b/g a má i přijímač GPS.

Obrovská paměť 128 MB RAM a 512 MB ROM může být rozšířena o microSD karty (slot je chráněn krytem baterie, ale karty se dají měnit za chodu přístroje) a dotykový displej má neobvyklé rozlišení WVGA (800 × 480 pixelů). Fotoaparát s autofocusem na zadní straně má třímegapixelové rozlišení, přední kamera pro videohovory pak VGA.

Pro shlédnutí videa budete přesměrováni na originální článek na the::unwired:

xx Screenshot 2008-04-23_20-25-17.jpg

Komunikátor váží 144 gramů včetně 1 500mAh baterie, měří 110 × 53 × 17 mm a jeho prototyp do ruky padne dobře. Pětisměrné ovládací tlačítko funguje také jako touchpad u notebooků, podobně jako u Samsungu i780.

Na levém boku Xperie je umístěn miniUSB konektor, který se používá pro synchronizaci i pro nabíjení, a tlačítko pro natočení displeje. Na pravém je v horní části ovladač hlasitosti a v dolní spoušť fotoaparátu. Na horní straně je umístěn konektor 3,5mm jack pro stereo sluchátka a tlačítko pro spuštění přístroje. Na obou bocích přístroje jsou dohromady 4 diody, které signalizují příchozí hovory atd.

Možná jste si ve videu všimli, že přístroj nereaguje zrovna nejrychleji, ale mějte na paměti, že šlo o prototyp. Sony Ericsson stále slibuje, že rychlost X1 bude těžit z nějakého typu hardwarového grafického akcelerátoru.

Článek byl převzat z webového magazínu the::unwired. Originál najdete zde.

Sony Ericsson Xperia X1
Xperia X1 První komunikátor výrobce s Windows Mobile. Je osazený top výbavou čítající HSUPA, HSDPA, třímegapixelový fotoaparát, GPS modul a široký displej s rozlišením 800 × 480. Pro Sony Ericsson jej vyrábí HTC.rozměry a hmotnost: 110 × 53 × 17 mm, 145 g
displej: 3'', aktivní TFT, 800 × 480, 65 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G, GPS
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA, HSUPA
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 400 MB, paměťové karty microSDHC
baterie: Li-Ion 1500 mAh, procesor: 500 MHz
operační systém: Windows Mobile 6.1 Professional
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video (640 × 480), autofocus, diodový blesk
94 %
(1. místo z 850)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: ještě se neprodává

Diskuze (94) Další článek: Už je to jisté! O2 přinese volání zdarma

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , Sony Ericsson Xperia X1, Rozlišení přední, Eri, Son, Nefunkční maketa, Fotoateliér, Pro +, Shlédnutí videa