Sony HMZ-T2: vaše soukromé 3D kino

Sony HMZ-T2. Za tímhle nenápaditým označením se skrývá nová generace přístroje, který sám výrobce označuje jako „osobní prohlížeč 2D a 3D obrazu s virtuálním šestikanálovým prostorovým zvukem“. Stejně dobře poslouží pro hraní her i sledování filmů, zvládne 2D, ale naprosto ideální je pro 3D. Každé oko má svůj vlastní OLED displej a není tedy nutné vymýšlet žádné triky, jako u 3D televizí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Zjednodušeně: helma s displeji a sluchátky. Váží 330g a je tak o 20 % lehčí než předešlé modely.
Klepněte pro větší obrázek
Přístroj má také druhou část. Tohle je procesor, který pro náhlavní soupravu zpracovává signál. Jako přehrávač poslouží cokoliv s HDMI výstupem, třeba i mobilní telefon.

Za video-zážitkem by nemělo zaostat ani audio, technologie Virtualphones slibuje 360º zvukové pole, které odpovídá vjemu při poslechu 5.1 prostorového zvuku. Flexibilita celého systému však dovolí použít vlastní sluchátka. Upevňovací systém by měl zajistit pohodlné nošení na každé hlavě, pro dokonalé zastínění je k dispozici sada odnímatelných krytů. Pohodlí dodá dálkový bezdrátový ovladač.

Jak už to tak bývá, „soukromé kino“ není levná záležitost, a tak Sony HMZ-T2 přijde na 24 999 Kč.

Sony HMZ-T2 ve zkratce:

  • displej: 2 × OLED o rozlišení 1 280 × 720 pixelů (poměr stran 16:9), dioptrická korekce
  • virtuální velikost obrazu: obraz působí jako plátno o úhlopříčce 750" sledované ze vzdálenosti 20 m
  • sluchátka: reproduktor 13,5 mm, max. výkon 100mW
  • rozměry a hmotnost: 210 × 196 × 110 mm (bez pásků), 330g, jednotka procesoru 180 × 36 × 168 mm, 600g, délka kabelu mezi náhlavní jednotkou a procesorem 3,5 m
  • napájení: 220–240 V AC, 50/60 Hz
  • v balení: uživatelská příručka, napájecí kabel, HDMI kabel o délce 1,5 m
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Různé varianty použití: se stínícím krytem, se sluchátky či bez
Diskuze (16) Další článek: Lenovo IdeaPhone P770: Jelly Bean, obří baterie a nízká cena

Témata článku: Sony, , Kino, Bezdrátový ovladač, Helma, Levná záležitost, Pohodlné nošení, Son, Vaš, Soukromé