Sony připomíná své inovace ve světě smartphonů. Nejvíc jich je v oblasti videa a displeje

Sony Mobile vydalo infografiku, v níž poukazuje na vlastní prvenství a důležité milníky, kterých dosáhlo ve světě chytrých telefonů a mobilního příslušenství. Přehled dokládá, že japonský výrobce je expertem na multimédia a zejména jejich obrazovou stránku – nejvíce prvenství totiž souvisí s displejem, případně natáčením videa.

V roce 2013 výrobce zaujal odolností proti vodě a prachu IP55/57 u modelu Sony Xperia Z. Tehdy se zvýšenou odolností mohly chlubit pouze speciální odolné mobily, nikoli vlajkové smartphony. V roce 2014 vyrobilo Sony první chytré hodinky s GPS na platformě Android Wear – Sony Smartwatch 3. O rok později přišel model Sony Xperia Z5 Premium s prvním 4K displejem ve smartphonu.

Sony Xperia XZ Premium přinesla nahrávání ultra zpomaleného videa:

U modelu Sony Xperia XZ Premium se při stejném rozlišení přidala navíc podpora HDR a nahrávání ultra zpomaleného videa 960 fps. Následovala další prvenství v podobě Sony Xperia XZ1 a jeho 3D snímání objektu v reálném čase (funkce 3D Creator). Letos přinesla Sony Xperia XZ2 nahrávání 4K HDR videa.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (6) Další článek: HTC zlevnilo loňské top smartphony. Ještě více ušetří členové klubu

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ2, Sony Xperia Z, Sony Xperia Z5 Premium, ? Displej, Mobilní příslušenství, Důležitý milník, Displej, Stejné rozlišení, XZ Premium, Japonský výrobce, Android Wear, Podpora HDR, Reálný čas,