Sony se po roce opět chystá na veletrh CES. V Las Vegas ukáže Xperii XA3

Premiéra Xperia XA2 a XA2 Ultra se odehrála na letošním veletrhu CES v Las Vegas, a hned zkraje příštího rok by se oba modely mohly dočkat nástupců. Sony Xperia XA3 už na internet unikla v podobě renderů, k nimž jsou k dispozici i základní specifikace. Jaká tedy bude připravovaná novinka střední třídy od Sony?

Na renderech vidíme zařízení s rovnými zády, které je zakulacenou pouze v rozích a na přechodech mezi jednotlivými hranami. Čelní plochu vyplňuje 5,9" displej s rozlišením 2 160 × 1 080 pix, samotný zobrazovač má mít poměr stran 18:9, u střední třídy od Sony vůbec poprvé. Na zádech se můžeme těšit na lehce vystouplý duální fotoaparát, telefon bude mít v nejtlustším místě 8,9 mm, základní obvodové rozměry jsou 156 × 68 mm. Na horní hraně bude připraven 3,5mm jack, na hraně spodní zase konektor USB-C. Čtečka otisků se přesunula na bok, bude integrovaná v zamykacím tlačítku.

Sony Xperia XA3 poběží na osmijádrovém Snapdragonu 660 a k dostání má být až s 6GB RAM. Interní paměť bude 64GB. Telefon nabídne podporu dvoupásmové Wi-Fi, Bluetooth 5.0 LE, LTE a kombinovaný čip GPS/GLONASS/BeiDou. V novém smartphonu poběží Android 9.0 Pie s grafickou nadstavbou od Sony. Premiéru Xperia XA3 očekáváme na lednovém veletrhu CES 2019, a to spolu s nepatrně větším a vybavenějším dvojčetem XA3 Ultra.

360° render Sony Xperia XA3:

Zdroj MySmartPrice

Diskuze (10) Další článek: Apple Pay letos v Česku nebude. Start se odsouvá na únor

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , , , , Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra, Připravovaná novinka, Lednový veletrh, Vegas, Dvoupásmová wi-fi, Příští rok, MySmartPrice, Zamykací tlačítko, Grafická nadstavba, Nový smartphone, Rovné záda,