Sony Xperia E3: letos podruhé a mnohem lépe

Vypadá to, že Sony nestačí představovat jen vlajkové modely dvakrát ročně. Nově nás podobná strategie může potkat i u podstatně hůře vybavených telefonů. Jak jinak si vysvětlit, že spolu vrcholnými Xperiemi Z3 a Z3 Compact a novým 8palcovým tabletem Xperia Z3 Tablet Compact, byl představen i model střední třídy Sony Xperia E3? Vždyť jeho předchůdce Xperii E1 jsme mohli poprvé spatřit na letošním lednovém CESu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Xperia E3 se bude prodávat v černé, bílé, žluté a měděné variantě.

E3 živě z Berlína od Tomáše Holčíka:

Že jde o slabší model, naznačuje už rozlišení 4,5palcového IPS displeje, které činí jen 854 × 480 pixelů. Pod ním je usazen čtyřjádrový Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, grafická část v podobě čipu Adreno 305 a 1GB RAM paměť. Soubory a fotografie půjde ukládat do vnitřní paměti, která je jen 4GB. Naštěstí ji lze rozšířit o velikost paměťové karty (max. 32 GB). Na zadní straně je pro zachycení momentek připraven 5Mpx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Dokáže rovněž fotit HDR snímky nebo natáčet fullHD videa (1080p). Nad displejem našla své místo sekundární 0,3Mpx kamerka.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony Xperia E3 pochopitelně používá Android 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou TimeScape.

Významným plusem může být podpora HSPA+ i LTE. Pro bezdrátové připojení k webu je připraveno Wi-Fi s možností vytvoření Wi-Fi hotspotu. Potěší rovněž podpora technologie ANT+, Bluetooth 4.0, geolokační čip A-GPS vč. GLONASS nebo FM rádio s RDS. Opět se u telefonu Sony můžete setkat se softwarovým vylepšením zvuku Clear Audio+ a xLoud. Vše to bude „živit“ 2 330mAh baterie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Rozměry telefonu jsou 137 × 69 × 8,5 mm, přičemž hmotnost se vyšplhala na 143,8 gramů.

Podobně jako u ostatních produktů, které byly představeny těsně před zahájení veletrhu IFA 2014, nebyl ani pro Xperii E3 zveřejněna jeho cena. U dostupnosti jsme znovu slyšeli termín „během podzimu“.

Váš názor Další článek: Microsoft má hotovo. WP8.1 s Lumia Cyan je v ČR pro všechny Nokie

Témata článku: Sony, , , , , Sony Xperia E1, Sony Xperia E1 dual, Sony Xperia E3, Sony Xperia E3 Dual, Sony Xperia P, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Dual, Sony Xperia Z3 Tablet Compact, Sony Xperia Z3 Tablet Compact 16GB LTE, Sony Xperia Z3 Tablet Compact 32GB Wi-Fi, Sony Xperia Z3+, Podobná strategie, Sony Xperia, Geolokační čip, Son, Ostatní produkt, Lednové ces, Let, MNO, FM Rádio s RDS,