Specifikace Samsungu Galaxy S5 potvrzeny: 2K displej a 2 varianty

Server Sammobile se dostal ke zdrojům přímo ze společnosti Samsung, takže již nyní máme potvrzenu základní hardwarovou výbavu a můžeme si zodpovědět řadu otázek. První se týká zpracování, Galaxy S5 bude distribuována ve dvou variantách, jedna bude vyrobena z plastu, druhá částečně z kovu. Samsung tak kopíruje praktiky Applu, který v září loňského roku představil iPhone 5C (levnější, plastový) a iphone 5S (dražší, z kovu). Jihokorejský výrobce bude v promo akcích upřednostňovat kovovou verzi, která se začne prodávat za částku okolo 800 EUR, což je v přepočtu astronomických 22 tisíc Kč. Levnější celoplastová verze bude k dispozici za částku okolo 650 EUR, tedy v přepočtu za necelých 18 tisíc. Pokud zohledníme, že loňský Galaxy S4 startoval na necelých 17 tisících, a současně se potvrdí očekávané ceny, bude vidět další cenový posun směrem vzhůru. To samé platí i pro očekávané ceny nových tabletů Galaxy PRO.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung letos plánuje představit nástupce trojice smartphonů loňské řady Galaxy S, na mysli máme modely Galaxy S4, Galaxy S4 Mini a Galaxy S4 Zoom 

I přes dřívější vyjednávání se Sharpem by měla vlajková loď nakonec disponovat 5,25" Super AMOLED displejem s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Na zádech bude připraven 16Mpix snímač. Jádrem plastové verze bude procesor Snapdragon 805 nebo Exynos 6, to bude záležet až přímo na regionální verzi, která se k nám dostane. Vylepšený Snapdragon by oproti Snapdragonu 800, který je na trhu používán řadou vlajkových modelů, měl přinést znatelně větší výkon, zejména co se týká grafiky. Prémiová verze modelu by měla disponovat 64bitovým procesorem Exynos 6.

Představení Galaxy S5 je plánováno na polovinu března a uskuteční se v Londýně. Na trhu bude novinka již začátkem dubna. Spolu s ním se na trh budou chystat i Galaxy S5 Zoom a Galaxy S5 Mini, jejich představení se očekává v průběhu května, resp. června. Z jejich specifikací zatím víme jen to, že oba modely budou disponovat Super AMOLED panelem, a že již od pořízení poběží na Androidu 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou TouchWiz.

Zdroj: Sammobile


Oživeno 14.1. 10:20:

Podle serveru Phonearena bude mít Galaxy S5 2900mAh baterii, což je o 300mAh více, než v případě Galaxy S4. Bude se jednat o inovovaný Li-Ion akumulátor, který při zachování stejných rozměrů nabídne oproti současným Li-Ion bateriím až o 20 % větší kapacitu. Plné nabití baterie bude trvat dvě hodiny. 

Diskuze (107) Další článek: Fenomén iBeacon spojí nakupování a digitální svět

Témata článku: Samsung, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5c 16GB, Apple iPhone 5c 32GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 mini Duos, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 mini, GAL, Śamsungu Galaxy, Druhá část, Pot, Var,