Spekulace: T-Mobile obnoví bezplatnou SMS bránu

Je všeobecně známo, že jediný tuzemský operátor, který provozuje plnohodnotnou veřejnou SMS bránu je Vodafone. O2 má tu svou dobře schovanou a omezenou na 60 znaků a zbývající T-Mobile zrušil veřejnou bránu před několika lety. Poslat si textovku zdarma do vlastní sítě sice jeho zákazníci mohou prostřednictvím t-zones, ale jen 20 za měsíc. Možná se ale blýská na lepší časy, alespoň to ve středečním rozhovoru pro server Aktuálně.cz naznačil Petr Dvořák, šéf marketingu společnosti T-Mobile. Na stížnost zákazníka, který kvůli webové SMS bráně přešel ke konkurenci odvětil, že pokud je to jediný důvod jeho nespokojenosti, tak se bude brzy moci vrátit zpět.

Pokud vyloučíme možnost, že by snad člověk od T-Mobilu věděl o rušení SMS brány Vodafonu, mohlo by to znamenat, že T-Mobile znovu zavede volnou SMS bránu. Abychom nemuseli jen spekulovat, zeptali jsme se tiskové mluvčí operátora, Martiny Kemrové a zde je odpověď:

„Ano, chystáme příjemné změny ve zmíněné oblasti, sdílnější budeme v létě.“

Klepněte pro větší obrázek
Zákazníci operátora mohou poslat z t-zones každý měsíc bezplatně 20 SMS, další možnost je využít komunikační program ICQ

Vzhledem k tomu, že bezplatné SMS lze nyní už posílat z ICQ, nebyl by krok T-Mobile z tohoto pohledu nereálný. Tak jako tak si budeme muset ještě několik týdnů počkat.

Diskuze (39) Další článek: Jabra BT3010: fotbalové handsfree nejen pro fanoušky

Témata článku: , , , T - Mobil, Špek, Mobil, MOBI, SMS Gate, T Mobil