Sportovci nebudou chtít jiné hodinky. Garmin Fénix 5 je fantastický, jen s tou cenou se asi zbláznili…

  • Hodinky jsou k dispozici ve třech velikostech
  • Mají GPS, senzor tepu a nadprůměrnou výdrž
  • Pro náročné Garmin nabízí i verzi se safírovým sklem

Garmin na veletrhu CES představil chytré hodinky řad Fénix 5. Jsou vyrobeny z nerezové oceli, jsou kompaktnější a navzdory sportovnímu pojetí mohou vzhledem zaujmout i běžné uživatele. „Pětka“ má tři varianty: základní Fénix 5 o průměru 47 mm, větší Fénix 5X s průměrem 51mm a nejmenší 42mm Fénix 5S určený hlavně pro dámy.

Všechny nabízejí barevný kruhový LED displej, který bude za příplatek možné osadit safírovým sklem. Ve výbavě nechybí ani vestavěná GPS/GLONASS s možností zobrazení pozice na mapě (u Fénix 5 a 5X), senzor srdečního tepu, e-kompas, gyroskop či barometr. Samozřejmostí je voděodolnost až 10 ATM (až do 100 metrů). Z konektivity je podporováno Bluetooth, Wi-Fi a nově i ANT+.

Klepněte pro větší obrázek
Garmin Fénix 5 jsou k dispozici ve třech velikostech

Další novinkou je i kompatibilita se STRAVA segmenty, jejichž nahrání do hodinek má být velmi snadné. Podporováno je i skupinové Live sledování, které už umožňují i některé cyklopočítače od Garminu, takže jestli se chystáte s přáteli na vyjížďku či závod, můžete mezi sebou sdílet pozice na trati.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekGarmin Fénix 5S a 5S Sapphire Edition

Navzdory menšímu tělu hodinky zachovávají svůj hlavní benefit, kterým je dlouhá výdrž. Ta se pohybuje od osmi dnů u modelu 5S až po dva týdny u 5 a 5X. Podobné je to i s výdrží při aktivní GPS, která činí 13 respektive 20 případně až 24 hodin dle velikosti hodinek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Garmin Fénix 5 a 5X

Hodinky půjdou do prodeje v prvním čtvrtletí s cenou startující na sebevědomých 599 dolarech u modelů 5 a 5S. Větší 5X přijde na 699 dolarů, tady je už v základu safírové sklo. To lze za příplatek 250 dolarů mít i u předchozích dvou modelů. České ceny ještě neznáme, ale po přepočtu se dostáváme na částky od 20 do 30 tisíc korun. A to je zatraceně hodně.

Zdroje: Garmin (blog), shop.garmin


Aktualizováno

Garmin zveřejnil české ceny a naštěstí nejsou tak tragické, jak jsme předpovídali. Stále však platí, že na poměry chytrých sportovních hodinek rozhodně nejsou levné. Prodávat by se měly v průběhu dubna v následujících konfiguracích.

  • Fénix5S (42mm): 15 990 Kč
  • Fénix5 (47mm): 15 990 Kč
  • Fénix5 TRI Performer, (47mm, minerální sklo, hrudní snímač pro triatlon): od 17 990 Kč

Předchozí modely mají displej krytý minerálním sklem. V nabídce budou i verze Sapphire, které za příplatek 3 000 Kč přidávají safírové sklo a podporu Wi-Fi.

  • Fénix5X Sapphire (51mm, safírové sklo, Wi-Fi, paměť 12GB a mapové funkce): od 19 990 Kč
  • Varianta s kovovým páskem přijde na 24 490 Kč
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Blog Garmin přidal také tři fotky reálného produktu.
Diskuze (22) Další článek: O2 v lednu výrazně zlevňuje iPhone 6, Lumii 950 XL i další modely

Témata článku: , , , , , , , , , , Garmin Fenix, Hod, Garmin Fénix, Fén, Safírové sklo, Multisport, Watch Fit, Aktivní GPS, Spor, Strava, Triatlon, Kompatibilita, Jin, Sapphire, Hlavní benefit,