Spotify Lite: Když vás odlehčená aplikace trestá za to, že máte Premium

Popularita odlehčených verzí aplikací v poslední době roste. Aplikace mají menší velikost, nejsou tak často aktualizovány a nabídnou jen ty nejpotřebnější funkce. Jako příklady z poslední doby můžeme uvést Facebook Lite, Messenger Lite či Instagram Lite. Ne vždy se však vývojářům aplikací podaří vytvořit plně funkční odlehčenou verzi aplikace, a to je i případ aplikace Spotify Lite, která slouží k poslechu streamované hudby v mobilu. 

Lite verze vypadá na první pohled slibně. Místo 100MB molocha máme před sebou aplikaci, která zabírá jen 15 MB. Omezení ve velikosti je tedy 85%, bohužel ve stejných procentech přišla aplikace i o užitečné funkce. V prvé řadě chybí možnost offline přehrávání skladeb, což bychom čekali právě u úspornější „Lite“ verze, která má šetřit úložiště a v konečném důsledku i mobilní data. Chybí i funkce Spotify Connect, která umožňuje streamovat hudbu do bezdrátových reproduktorů a sluchátek bez sáhodlouhého nastavování. 

Kvalita hudebního přehrávaní je omezená, což je vcelku pochopitelné, každopádně ani prémioví uživatelé si nemohou k přehrávání vybrat ty skladby, které chtějí. To stejné platí i o skladbách playlistech. Lite verze v podání Spotify tedy znamená spíše to, že v aplikaci ztratíte všechny benefity prémiového předplatné. Aplikace Spotify Lite je k dispozici na Google Play, ovšem v žádném z našich smartphonů se neukazuje jako dostupná. Pokud ji tedy chcete vyzkoušet, musíme vás odkázat na APKmirror. Pokud však máte aktivní prémiové předplatné, raději se Lite verzi vyhněte velkým obloukem.

Spotify a streamování hudby slaví úspěchy:

Via AndroidPolice

Diskuze (2) Další článek: HTC paběrkuje. Na Tchaj-wanu propustí 1 500 zaměstnanců, čtvrtinu pracovní síly

Témata článku: , , , , , , , , Velký oblouk, Malá velikost, Pře, Instagram Lite, Přehrávání, Vaš, Stejné procento, Messenger Lite, Android Police, Function, Aplikace, Streamovaná hudba, Prvá řada, Facebook Lite, Lít, Verze aplikace, Missing,