Spotify testuje nové cesty pro zpětnou vazbu. Po přehrání playlistu se nabídne, že nahraje váš hlasový komentář

  • Spotify do budoucna nebude jen zdrojem hudby a podcastů
  • Chce se stát i místem, kde budou zvukové nahrávky přímo vznikat
  • Test hlasových komentářů je toho prvním důkazem

U nás na webu máte pod každým článkem komentáře, reagovat můžete i na videa na YouTube tak proč ne na poslouchanou hudbu? Spotify ve Viatnamu testuje nové možnosti reakcí uživatelů, a to po poslechu playlistu či epizody podcastu. U jednoho uživatele, který na Reddit nahrál screenshoty, se ukázala po poslechu obrazovka, ve které se Spotify ptá „Co si o tom myslíte“?

Jenže, cílem není odpovídat textově, ale hlasem. Součástí otevřeného okna je totiž tlačítko, kterým své myšlenky nahrajete, přidáte hudbu na pozadí a odešlete. Zatím však není jasné, ke komu se zvuková nahrávka dostane, tedy zda k autorovi nebo přímo ke Spotify. A není jasné ani to, jak z touto zpětnou vazbou subjekty naloží. Budou zvukové reakce k dispozici přímo u skladeb nebo poslouží jen pro interní potřeby?

Klepněte pro větší obrázek
Spotify začíná testovat zpětnou vazbu posluchačů. Ve Vietnamu aplikace nabídne nahrání hlasové reakce

Spotify pro web TechChrunch potvrdilo, že v současné době probíhá omezený test „tvorby audia v rámci mobilní aplikace“, ovšem bez bližších detailů. V nedávné době se však jedná už o druhý test týkající se nahrávání zvuků, zhruba před měsícem měli vybraní uživatelé v USA a na Novém Zélandu možnost nahrávat a publikovat podcasty přímo z mobilní aplikace.

Jenže s ohledem na nahrávání audia dávají větší smysl právě zvukové reakce, protože v případě podcastů nebude zvuk nahraný z telefonu tak kvalitní, jako v profesionálním studiu. A uživatelé by mohli být svolnější k poslechu zvukových reakcí, než k poslechu podcastů, které zaznamenal zrovna ne příliš kvalitní mikrofon smartphonu. Zatím však není jasné, zda a kdy vůbec budou zvukové reakci k dispozici i v běžně dostupné verzi aplikace.

Nové interaktivní karty Spotify:

Jedno je jasné, Spotify nechce být jen místem pro konzumaci hudby a podcastů, v mobilní aplikaci chce zvukový obsah také tvořit.

Zdroj: TechCrunch

Váš názor Další článek: Nothing Phone (1) pod drobnohledem. Už víme, jak jsou vyrobena blikající záda a kolik diod obsahují

Témata článku: , , , , , , , Nový Zéland, Nová cesta, Přehrání, Reddit, Reakce, Hudba, Vietnam, Playlist, Zpětná vazba, Zvuková nahrávka, TechCrunch