Spuštěno CDMA 450: základní informace

Po dlouhém odkládání spustil dnes Eurotel netrpělivě očekávanou službu CDMA 450 s obchodním označením Data Expres. Službu představil dnes dopoledne na tiskové konferenci a přinášíme vám nejdůležitější informace.

Tak už je to tady

Dnes dopoledne zahájil Eurotel tiskovou konferenci, na které mimo jiné oznámil spuštění vysokorychlostních datových přenosů prostřednictvím technologie CDMA 450. Obchodní název nabídky je Eurotel Data Expres Nonstop. Pracuje ve frekvenčním pásmu 450 MHz, ve kterém Eurotel doposud provozoval systém NMT 450 pod obchodním názvem T!P. Služby NMT 450 zůstávájí vedle nového systému i nadále v provozu. Technologie CDMA 450 od svého počátku nabízí pokrytí sedmdesáti procentům populace prostřednictvím sto šedesáti fungujících základnových stanic. K pokrytí jsou využity jak základnové stanice, které byly původně pouze pro NMT, tak i základny GSM. Proto není pokrytí CDMA shodné se systémem NMT. Pokryta jsou i území mimo velká města.

Maximální připojení rychlost připojení může dosahovat až 800 kbit/s. Pro stahování je očekávána průměrná rychlost 256 kbit/s, pro opačný směr se pak předpokládá rychlost 156 kbit/s. Výsledná kapacita systému je proměnlivá a je ovlivněna počtem připojených, tedy aktivních, uživatelů. Nelze tedy garantovat žádnou minimální přenosovou rychlost spojení. Můžete si ale na zkušební otestování půjčit modem a vyzkoušet si rychlost připojení právě u vás doma.

Připojení CDMA je časově neomezené, ale po dvou dnech se automaticky přeruší. Je ale možno okamžitě se znovu připojit.

Tak za kolik

Novou službu neplatíte jako strávený čas a také ani prostřednictvím objemu stažených dat. Platí se pouze měsíční paušál 1069,81 Kč (vč. DPH). K ceně je nutno připočítat také aktivační poplatek 595 Kč. V případě, že si k aktivaci služby zakoupíte i dotované zařízení v podobě CDMA modemu, bude cena aktivace 1780 Kč včetně DPH. Modem vás tedy takto vyjde na 1495 Kč i s DPH. Zvýhodněná cena modemu platí při podepsání smlouvy minimálně na jeden rok a minimálním měsíčním účtu 660,45 Kč. Běžná cena samotného modemu je 8995 Kč.

Abyste se mohli podívat co budete mít doma, máte modem GPC-6420 jihokorejského výrobce GTRAN na následujícím obrázku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

A pro doplnění jsou tu některé parametry modemu:

• Hmotnost: 97 g
• Rozměry: 117 x 47 x 21 mm
• Podporované systémy: Windows 98SE, ME, 2000 a XP
• Rozhraní: USB 1.1, USB 2.0
• Napájení: baterie/síť 220 V
• Menu: čeština/angličtina

V příslušenství je odnímatelná anténa, baterie, adaptér, USB kabel s prodlužovacím kusem, externí anténa a samozřejmě instalační CD a uživatelský manuál. Eurotel se zavazuje zprovoznit vám službu do čtyřiadvaceti hodin.

Diskuze (99) Další článek: Oskar hledá námět na film

Témata článku: , , Základ, Strávený čas, Obchodní název, Informace, Základní informace, Zak, Dotované zařízení, Info, #cd, SPU