Stále on-line s VeriChatem

Velkou výhodou moderních komunikátorů je jejich schopnost být stále připojen k síti a stále komunikovat se svým okolím. Program VeriChat vám tuto komunikaci více než usnadní.

Mobilní organizéry a kapesní počítače s operačním systémem Palm OS nejrůznějších verzích jsou mezi uživateli poměrně hojně rozšířeny. Především díky společnosti Handspring a jejím přístrojům Treo je PalmOS bohatě zastoupen i mezi „českými“ uživateli. A pokud někdo přeci jenom nemá komunikátor, má možnost si vybrat kupříkladu Treo90 nebo Tungsten T – které připojí k internetu prostřednictvím Bluetooth propojení s běžným mobilním telefonem.

Je bezesporu, že největší výhodou mobilních organizérů vybavených technologií GPRS je možnost být vlastně neustále IN za poměrně přijatelnou cenu. Nevýhoda je ale v tom, že se povětšinou musí uživatel rozhodnout, zda chce být k zastižení prostřednictvím ICQ, MSN Messengeru či jiného komunikačního programu. Malá aplikace VeriChat však vše změní.

Slovíčko „malá“ je zde skutečně namístě – ve vnitřní paměti vašeho kapesního počítače vezme pouhých osmdesát jeden kilobajt. Tato cifra je více než příjemná, protože kupříkladu AOL Instant Messenger ve verzi pro Palm OS zabere téměř půl megabajtu drahocenné operační paměti. A možnosti komunikátoru VeriChat jdou však dále.

Největší výhodou aplikace VeriChat je její podpora hned několika komunikačních formátů – s jednou aplikací tak můžete být on-line nejen pro uživatele AOL Instant Messengeru, ale stejně tak pro uživatele Yahoo Messengeru i MSN Instant Messengeru od Microsoftu. Všechny své známé tak máte pěkně pohromadě.

VeriChat není vázán pouze na použití v komunikátorech; dokáže také komunikovat s běžnými GSM mobilními telefony prostřednictvím infračerveného portu nebo moderního bezdrátového připojení s využitím technologie Bluetooth. Nemusím zřejmě uvádět všeobecně známou skutečnost, že s využitím GPRS připojení zaplatíte za hodinu strávenou on-line jen několik korun.

Diskuze (5) Další článek: Placení mobilem – proč tu pořád není?

Témata článku: Malá aplikace