Starosta New Yorku a rybaření s dynamitem (hry)

Vyzkoušejte si, jaké to je být starostou New Yorku nebo manažerem fotbalového klubu. Ryby se dneska chytají dynamitem.

Vyzkoušejte si, jaké to je být starostou New Yorku nebo manažerem úspěšného fotbalového klubu. Rybaření s dynamitem je sice nelegální, ale ve hře Dynamite Fishing se u něj náramně pobavíte. Pro logiky je připraven test inteligence, který můžete doplnit o výsledky odolnosti proti stresu. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje. 

Real Football: Manager Edition

Fotbal jako celosvětově nejpopulárnější sport má své neotřesitelné místo i na displejích mobilů. V nejnovějším počinu od Gameloftu Real Football: Manager Edition se na tento sport podíváme trochu z jiného úhlu, než jsme zvyklí. Nebudeme přímo prožívat na hřišti celé šampionáty, ale o to více pronikneme do zákulisí fotbalových týmů, strategií směřování klubu, budeme hledat nové talenty a domlouvat hráčské přestupy a starat se o klub tak, aby co nejvíce prosperoval.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
 
Na začátku si můžete jako manažer vybrat svůj klub z celkem 200 týmů osmi různých ligových soutěží. Potom už vás čeká nekonečný maratón najímání trenérů, skautů, lékařů, fyzioterapeutů a dalších lidí, bez kterých pořádný klub nemůže fungovat. Na starosti budete mít i taktiku týmu, náplň tréninků, přestupy hráčů a pohovory. Real Football: Manager Edition je licencovaná hra, jména hráčů jsou proto skutečná. Pro ještě větší zachycení reality jsou všechny přestupy ve hře aktualizovány pro sezónu 2007/2008. Výborně propracovaná je i část hry věnovaná samotným zápasům, kde se ukáže jestli vaše taktika byla správně zvolena a zda jste opravdu dobrým fotbalovým manažerem.

Real Football: Manager Edition (sportovní simulátor):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HTNSJ odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HTNSJ odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Megacity Empire: New York

Máte ambice stát se jednou primátorem velkého města a rozhodovat o tom, zda na jeho území bude stát třeba knihovna v podobě velké zelené chobotnice? Nebo by vám stačila aspoň funkce starosty menšího městečka? Co všechno s sebou takové povolání přináší si můžete vyzkoušet v budovatelské strategii od Gameloftu, a to rovnou v jednom z největších měst světa – New Yorku. Tamní starosta určitě nemá jednoduchý život, zvlášť když se městu přihodí taková událost jako 11. září 2001. Ve hře Megacity Empire: New York ale naštěstí takové závažné situace nebudete muset řešit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Na začátku dostanete k dispozici poradce, pravou ruku, který vám bude se starostováním pomáhat a dá se říct, že vám bude alespoň ze začátku bohatě stačit řídit se jeho doporučeními. Před vámi je úkol vybudovat kompletní město s fungující dopravní, energetickou a zásobovací infrastrukturou, postavit výrobní, obchodní a rezidenční plochy tak, aby se do města přistěhovalo co nejvíce lidí, kteří budou odvádět daně do městské kasy. To bude také jediný zdroj příjmů, ze kterého budete potřeby města financovat. Hra náramně připomíná legendární SimCity, zahrát si můžete v několika obtížnostech nebo projít kampaní o 15 kolech. Díky líbivému grafickému zpracování vás z křesla newyorského primátora hned tak někdo nedostane.

Megacity Empire: New York (strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HWXRK odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HWXRK odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Dynamite Fishing

Jako texaský buran jménem Redneck Joe s akutními finančními problémy se vrhnete do výnosného obchodu s rybami. Výnosný je proto, že se nekonají žádné zdlouhavé akce s návnadami a pokládání sítí. Jednoduše vezmete svoje staré necky a nakoupíte pár dynamitových patron v místním obchůdku se zbraněmi. A podobně jako ve filmu Krokodýl Dundee použijete k lovení ryby výbušninu. Je jasné, že zarytí ekologové si tuto hru nezahrají, vše je ale potřeba brát s nadsázkou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Technika hry je prostá: kolem své bárky rozmístíte dynamitové nálože, odpálíte je a potom už jen nebohé rybičky posbíráte. V každém kole běží neúprosná časomíra, který určuje, za jak dlouho musíte „nachytat“ vymezený počet ryb. O úlovky vás okrádají okolo poletující racci, které však můžete sejmout výstřelem z brokovnice, později i bazukou. Jako v každé podobné hře, i ve střílečce Dynamite Fishing můžete postupně vylepšovat své zbraně. Zde si například po několika kolech osvojíte techniku používání feromonových návnad a poznáte účinnost tzv. „veverkové bomby“. Graficky je hra vyvedena spíše do komiksové podoby, což podtrhuje její odlehčený námět, proto věřím, že ji ochránci přírody nebudou brát příliš vážně.

Dynamite Fishing (akční střílečka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HMGFR odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HMGFR odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Brain Challenge Vol. 2: Stress Management

Pokud máte rádi hry, ve kterých trápíte svůj mozek, potom zkuste pokračování logické hry Brain Challenge. Tentokrát se vám vedle otestování vašich logických, matematických, paměťových a představivostních schopností dostane také testu odolnosti proti stresu. Na začátku absolvujete jakýsi vstupní test, jeho výsledky jsou ale pouze orientační. Poté budete řešit rozmanité úkoly, které znáte z nejrůznějších IQ testů, testů studijních předpokladů atd. Po každém cvičení se můžete podívat na grafy své výkonnosti a dosažené skóre.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samotný test stresovosti probíhá ještě trochu jinak a podobá se více testům psychologickým. Úvodní hodnota vaší odolnosti je nastavena na minimum, v průběhu testů ji podle odpovědí na různé modelové otázky zvyšujete. Stejně jako v psychologických testech platí, že na první pohled neexistují správné a špatné odpovědi. Různé modelové situace a jinak položené otázky na stejné téma ale mohou znamenat ověření vaší předchozí odpovědi a zjištění, zda se při výběru odpovědí nestylizujete do někoho jiného. Pokud se vám podaří alespoň třikrát za sebou projít testem tak, že si v odpovědích nebudete protiřečit, měli byste získat přibližně odpovídající údaj o míře, do jaké se necháte vystresovat.

Brain Challenge Vol. 2: Stress Management (logická):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HXYSF odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HXYSF odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU[mezera]KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).


Tip

Chcete být informováni o mobilních technologiích? Jak si nastavit informační newsletter čtěte zde.

Váš názor Další článek: Novinky pro O2 karty: volání za korunu a SMS smršť

Témata článku: , , Nejpopulárnější sport, York, Ryba, Rybář, Fishing, Rybaření, Starost, New York