Stephen Elop povede divizi odpovědnou za Xbox a Surface

S blížícím se koncem akvizice (části) Nokie Microsoftem, vyvstává otázka, co se stane se Stephenem Elopem. Dosavadní šéf finské Nokie se objevil jako jeden z hlavních kandidátů, když svého šéfa hledal samotný Microsoft. Ve chvíli, kdy se v Redmondu rozhodli do pozice CEO dosavdit Sandya Nadellu, tato možnost padla. Nyní se však objevil dopis, ve kterém Julie Larson-Greenová, která opouští pozici šéfa pro zařízení a hry Microsoftu (Chief of Microsoft's Devices & Studios), sděluje svým podřízeným, že s Elopem budou v dobrých rukou.

Klepněte pro větší obrázek
Stephen Elop se bude brzy stěhovat do nové kanceláře. Zdroj: Techautos.

Elop se tak dostane do čela divize, která má na starosti vývoj nových zařízení včetně tabletů Surface a her. Také však pod ní spadá celé oddělení Xboxu. Skutečnost je o to pikantnější, že sám Elop se dříve vyjádřil, že pokud by byl v čele Microsoftu, značku Xbox by okamžite prodal. Nyní přitom bude stát v jejím vedení. Dle dopisu již mezi Greenovou a Elopem proběhlo několik schůzek, při kterých pracovali na tom, aby ode dne převzetí vše fungoval bez problémů a na 100 procent.

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadá dopis v celém znění. Zdroj: Microsoft-news.
Diskuze (16) Další článek: Panasonic představil obrněnce s Live Tiles [MWC]

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , , , Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Dosavadní šéf, Div, Surf, Celé znění, Microsoft News, Studios, Stephen Elop