Stinná stránka skládacích smartphonů? Mimo velké ceny i nižší kapacita baterie

S úsvitem skládacích smartphonů se Samsung mimo skládacích displejů připravuje i na výrobu skládacích baterií. I když zatím nepadlo přesné stanovisko o akumulátoru pro Galaxy X, podle jihokorejského zdroje umí Samsung vyrobit baterie s kapacitami 3 000 - 6 000 mAh, ale s ohledem na problémy s bateriemi u Galaxy Note 7 zřejmě výrobce zvolí akumulátor v nižší hladině vytyčeného spektra. Cokoliv pod 4 000 mAh se však, s ohledem na velký skládací displej, zřejmě podepíše pod průměrnou výdrž na jedno nabití.

Baterií má být vyrobeno omezené množství, stejně jako skládacích displejů. Samsung chce v první várce dodat na trh něco mezi třemi a pěti sty tisíci telefony. S dodávkou dalších kusů zřejmě nebude spěchat, a to až do té doby, než dostane zpětnou vazbu od uživatelů. Čekáme také omezenou dostupnost skládacího Galaxy X na významné světové trhy, mimo Jižní Koreje se počítá např. s Velkou Británií a USA.

Vše jsou zatím pouze spekulace, ovšem Galaxy X by měl spatřit světlo světa na únorovém veletrhu MWC 2019 v Barceloně. Cena hybridu se má přiblížit k magické hranici 2 000 dolarů, což dělá po přepočtu téměř 45 tisíc Kč. 

Futuristické představy Samsungu o skládacím tabletu (rok 2014):

Zdroj IThome via Phonearena

Diskuze (8) Další článek: Xiaomi pouští na český trh krásný Mi Mix 2S a bezdrátovou nabíječku

Témata článku: Samsung, , , , , , , Kapacita, Kapacita baterie, Displej, Velká cena, Via PhoneArena, SMA, Nízká hladina, Stanovisko, Omezené množství, Úsvit, Str, Stín, Velká Británie, Zpětná vazba, Magická hranice, Skládací smartphone, Jižní Korea, Skládací galaxy