Stoprocentní Twist roaming: další země s přímým voláním

Přímé volání z Twistu od dnešního dne podporuje další mobilní operátor, tentokrát z Rakouska. Rodinka se úspěšně rozrůstá - nyní jsou již tři.
Přímé volání z Twistu od dnešního dne podporuje další mobilní operátor, tentokrát z Rakouska. Rodinka se úspěšně rozrůstá - nyní jsou již tři.

Do seznamu operátorů, které podporují technologii CAMEL (ta umožňuje přímé volání z romaingu pro předplacené karty), se dnes přidal rakouský Max Mobil. Tato síť pracuje jak na 900, tak na 1800 MHz, a má solidní pokrytí po celém Rakousku, samozřejmě kromě Alp. Na mobilu se vám bude ukazovat A.max, nebo max, popř. kód 232-03.

Přímé volání nyní podporuje kromě Max Mobilu také švýcarský Swisscom a německá D1. Ceny za volání z Rakouska jsou následující:

  • odchozí hovory do ČR za 40 Kč,
  • příchozí hovory z ČR za 22 Kč,
  • textová zpráva 10 Kč.

Důležitá telefonní čísla:

  • informace o kreditu (zdarma): 4601,
  • dobíjecí linka (zdarma): 4602.

Obě čísla fungují bez předvolby, tedy tak, jako kdybyste je volali z ČR.

Co je stropocentní roaming?

Stoprocentní roaming má oproti roamingu založeném na zpětném volání jednu velkou výhodu – přímé volání ze seznamu nebo klasickým vytáčením čísla. Pokud používáte zpětné volání (EuroTel Go a zbylé sítě v Paegasu), musíte síť o sestavení hovoru požádat. Je to časově náročnější a méně pohodlnější. Nejsem si však zcela jist, zda výhody přímého volání dostatečně kompenzují náklady na jeho zavedení. I přesto se jedná o zpříjemnění služeb zákazníků předplacené služby Twistu a Paegas si zaslouží pochvalu za to, že nezůstal jen u německé D1 a už spolupracuje se třemi operátory.
Diskuze (13) Další článek: Velký průvodce: jaký vybrat tarif Paegasu I.

Témata článku: , , , , Volání, Camel, Stop, Země, Sto