Stručně ze světa mobilů: už i textovky umí mluvit

Chatujte bezdrátově a zadarmo, nebojte se ptáků a klidně si je kopírujte a nechte sličnou dívku pracovat místo vás. To vše se stalo ve světě plném mobilů.
Chatujte bezdrátově a zadarmo, nebojte se ptáků a klidně si je kopírujte a nechte sličnou dívku pracovat místo vás. To vše se stalo ve světě plném mobilů.

Když můžou ptáci, tak my taky

Docela nedávno rozpoutal na MobilManii diskusi článek o ptácích, kteří s bravurou napodobují a kopírují vyzváněcí melodie nejrozšířenějších mobilních telefonů – především Nokií. Finská společnost Mobile Avenue se rozhodla podniknout protiopatření a výsledkem jejich odvetné akce jsou vyzváněcí melodie, které kopírují ptačí zpěv.

Tyto melodie jsou k dispozici pouze pro mobilní telefony značky Nokia a ke stažení je najdete na webovských stránkách Mobile Avenue. Ale pozor! Za každé zvonění zaplatíte 0,74 dolaru. Proč? To nikdo neví, ale zcela určitě se nejedná o autorská práva původních vlastníků zpěvu.

Už je tu zase to pitomý jaro. Mobily řvou a kytky smrdí…

Cybiko roste jako z vody

U nás neznámá společnost Cybiko – výrobce zajímavého kapesního skoro-počítače pro děti – vypustil plně funkční novou verzi.

Cybiko PDA je zajímavým kapesním počítačem – obsahuje jednoduchý zápisník, dokáže organizovat čas i přijímat emaily. A dokáže také chatovat. Právě tato funkce je dotažena k naprosté dokonalosti. Cybiko totiž dokáže komunikovat s ostatními zařízeními Cybiko v okruhu až sto metrů! V jednu chvíli můžete chatovat až se šedesáti kamarády, což pro rozptýlení o školních přestávkách naprosto stačí. Stejným způsobem se odesílají emaily – nejdříve napíšete poštu (spíše krátký vzkaz) a určíte adresáta. Dopis se uloží do složky dopisů k odeslání a až se v dosahu objeví zařízení příjemce, zpráva se na jeho zařízení odešle. Jak prosté!

Potřebujeme UMTS, když máme takové možnosti již dnes?

Už i textovky umí mluvit

Nová unikátní technologie umožňuje odeslat textovou zprávu na jakýkoli telefon kdekoli na světě – ten nemusí být ani digitální, ani mobilní. Nemusí dokonce obsahovat ani displej. Jak je to možné?

Norská společnost NST, která se specializuje na hlasové technologie spustila textovou službu s názvem Vera Vox. Slečna Vox je mladá, krásná virtuální dívka s ideálními mírami a příjemným medovým hlasem. Vera Vox (či Věra Voksová?:-) vám umožní odeslat textovou zprávu nebo email na pevnou linku vaší babičky – prostě jí zprávu přečte.

Ještě něco sladkého, Vero…

Diskuze (5) Další článek: Demo: zkuste si, jak se píše česky s technologií T9

Témata článku: , MOBI, Mobil, Svět, Str, Text