Stylus schováte do krytu. Podívejte se na S Pen Case pro Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra bude po 11 letech vůbec prvním modelem řady Galaxy S, který bude podporovat dotykové pero S Pen. Jihokorejci chtějí spojit to nejlepší ze dvou světů, jenže tentokrát stylus nebude integrován přímo v těle telefonu. Nedojde tak ke zmenšení baterie, na druhou stranu budete muset stylus přenášet samostatně. A výrobce k tomu přichystal vlastní řešení - k telefonu nabídne pouzdro s pozicí pro umístění stylusu.

Samotné kryty pro telefon budou díky slotu pro stylus trochu širší, než je běžné. Dotykové pero má na první pohled připomínat stylus z tabletu Galaxy Tab S7. Vycvakávací tlačítko na konci tedy bude chybět, akční klávesa však zůstane zachována. Stejně jako technologie pera, které bude spolupracovat s dotykovou vrstvou na displeji Galaxy S21 Ultra, pod kterou se podepíše společnost Wacom. 

Stylus bude podporovat systémová gesta, k čemuž si pomůže vestavěným akcelerometrem. Dotykovým perem půjde gesty např. zvýšit hlasitost nebo procházet galerii fotek. Počítá se i s dálkou spouští nebo se vzdáleným ovládáním multimédií. To znamená, že ve stylusu bude vestavěn akumulátor a hádáme, že pero bude magnetické a při dobíjení se přichytí na záda telefonu. Ostatně, reverzní bezdrátové dobíjení Wireless PowerShare existovalo již u dřívějších modelů řady Galaxy...

Takový byl loňský Samsung Galaxy S20 Ultra:

Stylus bude dostupný jako samostatné příslušenství, stát má okolo 40 EUR (zhruba tisícovku) a Samsung k němu nabídne minimálně jeden poloprůhledný a jeden typ flipového krytu s pozicí pro stylus. Dá se předpokládat, že na některých trzích může Samsung prodávat Galaxy S21 Ultra ve zvýhodněné sadě, jejíž součástí bude zmiňovaný stylus a jedno z pouzder.

Zdroj WinFuture

Diskuze (3) Další článek: Samsung je ještě nepředstavil, přesto už bylo možné zakoupit Galaxy Buds Pro

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsun, Telefon, Kryt, Dotykové pero, Pro +,