Summer games 2004 – pět her v jedné (+ soutěž)

S javovou hrou Sumer games 2004 se stanete vrcholovým sportovcem - můžete v ní běhat, skákat a házet, soupeřit s ostatními hráči. Sedm čtenářů dostane tuto nebo jinou vybranou hru zdarma.

Proč se dřít někde na stadionu, když se sportovcem můžete stát na displeji svého mobilního telefonu? Hra s názvem Summer games 2004 z vás udělá atleta, který bude skvěle ovládat hned pět disciplín: běh na 100 metrů, běh přes překážky na 110 metrů, skok do dálky, hod oštěpem a hod diskem.

 

Uzavřete sázky

Hra Summer Games 2004 nabízí tréninkovou část, kdy si jednotlivě nacvičíte jednotlivé disciplíny, můžete se zúčastnit samostatního závodu a k dispozici je také mód turnaj, který ve spojení s možností hry více hráčů opravdu dokáže zahnat nudu.

 Volba možností hraní

Hra v režimu multiplayer probíhá tak, že se hráči střídají u jednoho telefonu, nejedná se tedy o hraní v reálném čase. Tímto způsobem může hrát až deset hráčů (na některých telefonech nejvýše osm), což postačí k uzavírání sázek například při pátečním dýchánku. V síni slávy lze potom vzájemné porovnávat dosažené výkony.

  

Palec dvakrát větší

Ovládání hry je velmi jednoduché, i když pro začátek jsem si přece jen musel přečíst instrukce. Stačí pouhé čtyři klávesy. V horním okraji displeje je informační lišta, na které vidíte jméno aktuálního hráče a čas či délku jeho výkonu. Hned pod touto lištou se nacházejí tři grafická tlačítka, které odpovídají klávesám 1, 2 a 3 na klávesnici telefonu. Neustálým mačkáním těchto kláves v pořadí, v jakém se rozsvěcují, udáváte svému zástupci na displeji svého telefonu rychlost. Pokud se spletete, je téměř všechno ztraceno, protože se zastavíte a rozbíháte se znovu.

 
Když se netrefíte na správné tlačítko, ztratíte rychlost

Tlačítkem 5 provádíte veškeré akce: odrážíte se před skokem, vypustíte disk nebo oštěp. U hodu oštěpem ještě musíte vybrat úhel, pod jakým oštěp vypustíte. Prvním stisknutím tlačítka se objeví graf se stále se měnícím úhlem sklonu oštěpu. Druhým stisknutím se proto musíte co nejlépe trefit do okamžiku, kdy je úhel oštěpu v grafu roven 45°, čímž hodíte oštěp nejdále. Ve většině případu ještě nemůžete přešlápnout.

Hra je po grafické i zvukové stránce velmi dobře zpracována. Detaily jsou příjemně vykresleny a jednotlivé akce jsou náležitě doplněné zvuky. V některých případech je zvuku možná až přespříliš, lze jej však vypnout.

Nejlepší hry bývají až nepochopitelně jednoduché a Summer Games 2004 patří mezi ně. Hratelnost je na opravdu dobré úrovni a při vzájemném soupeření více hráčů se dá užít hodně zábavy.

Tip: na této stránce webu Playman Sports najdete opravdu dobré výsledky v jednotlivých disciplínách.


Infobox

Název hry: Summer Games 2004
Hodnocení: 80 %
Výrobce: Mr. Goodliving
Cena: 75 Kč (www.m-game.cz)

Určeno pro mobilní telefony: Nokia 3100, 3300, 3410, 3510i, 3650, 5100, 6100, 6220, 6610, 6800, 7210, 7250(i), 7650, 8910i, N-Gage • Siemens C55, M50, M55, S55, SL55 • Sharp GX10(i)

Soutěž o javové hry

Společně se serverem m-game.cz jsme připravili soutěž o sedm kupónů pro stažení hry zdarma. Může to být Summer Games 2004, anebo libovolná jiná javová hra z nabídky serveru m-game.cz.

Stačí odpovědět na dvě velice jednoduché otázky

Diskuze (10) Další článek: Handspring Treo 600: starý dobrý Palm (malý test)

Témata článku: , Nokia 3100, Nokia N-Gage, Siemens C55, Game, Soutěž, První stisknutí, Síň slávy, Správné tlačítko