Super SMS: informační textovky zdarma

Prvního května, shodou okolností v čase lásky, byl spuštěn web Super SMS, který vám během dne posílá zdarma textové zprávy s různou informační hodnotou. Bohužel, projekt od počátku provází smůla.
Prvního května, shodou okolností v čase lásky, byl spuštěn web Super SMS, který vám během dne posílá zdarma textové zprávy s různou informační hodnotou. Bohužel, projekt od počátku provází smůla.

Hned na začátku

Zaregistroval jsem se hned prvního května, kdy dorazila tisková zpráva. Během dne chodily zprávy, že v Liberci je teplo, jaké je počasí apod. Poté až do toho víkendu následovaly různě dlouhé výpadky následované omluvami autora systému. Důvod: služba neměla zajištěn hosting, neměla tedy kde „sedět“. Autor neustále hledal server, kam by Super SMS umístil. Často se také stalo, že zpráva dorazila po desáté večer, tedy v době, kdy se již posílat podle autora nemělo. Rozesílka má trvat od sedmé hodiny ranní do půl desáté večer. Mimochodem, jedna zpráva dorazila dokonce v půl druhé v noci.

V době psaní tohoto článku bylo v systému registrováno přes třináct set uživatelů, což je docela solidní množství na to, že služba prakticky nefinguje. Doufejme ale, že se to obrátí k lepšímu – jedna z posledních zpráv hovoří o tom, že od 21. května bude již vše v pořádku. Tato zpráva mi ale předtím dorazila několikrát, systém chvíli fungoval, ale pak opět vypadnul. Uvidíme.

Co vám bude (možná) chodit

A jaké zprávy byste měli ze Super SMS dostávat? Podle webu to jsou informace o daném dni (svátek, datum, počasí), aktuální zpravodajství o mobilních telefonech, počítačových hrách, politice, ekonomice a dalších tématech. Zprávy by měly být vkládány lidskou silou, což znamená, že od nějaké sedmé ranní do deváté večerní musí někdo neustále sedět u počítače a sledovat na Internetu, co se děje. Jsem jen zvědav, jak dlouho to autorům vydrží – držím jim palce.

Celkem byste měli denně dostat 5–20 textovek, přičemž čtyřikrát do týdne (maximálně) můžete obdržet textovku s reklamním textem. Rozesílání funguje na principu mobilní adresy, pokud chcete dostávat textovky, musíte mít aktivovaný mobilní e-mail (např. jméno@click.cz nebo jméno@mujoskar.cz). Při registraci zadáte ještě jméno, login, svůj věk a heslo. Mimochodem, podle statistik Super SMS je věkový průměr zaregistrovaných uživatelů 54 let. Zajímavé, že? Že by důchodci tolik potřebovali zprávy přes SMS?

Tak vám nějak nevím

Určitě zajímavou funkcí je rozesílání zpráv všem členům systému – prostě na webu zadáte text do 130 znaků a je to. Mimochodem, když jsem to včera v šest večer zkoušel, hodila potvrzovací stránka ASP error. Tak vám nevím – služba už jede skoro tři týdny a stále není pořádně odladěna. Nemůžete se také odregistrovat nebo pozastavit zasílání zpráv – jenom změnit adresu, na kterou budou zprávy posílány. Tip: chcete-li členství v Super SMS ukončit, změňte si adresu na jakoukoliv neexistující.

Super SMS by byla bezesporu velmi dobrá služba, kdyby alespoň z části fungovala. Věřme ale slibům autorů, že se v pondělí rozjede na sto procent a že bude opravdu taková, jak slibují.

Diskuze (42) Další článek: Jak vytvořit vlastní vyzvánění pro mobil

Témata článku: , , , Žďár, Text, Info, Super, Super +, Sup, Šup, Dobrá služba