Symbian: falešné volání, skvělý slovník a několik her

Přečtěte si o jednom z nejkvalitnějších anglických výkladových slovníků. Upozorníme také na další z řady programů pro rychlé posílání zpráv a zahrajeme si i zábavnou hru v trojrozměrném prostředí.
Vánoční volno a novoroční oslavy jsou úspěšně za námi a je čas vrátit se zpět do reality. I v tomto roce jsme zde se seriálem o novinkách ve světě Symbianových telefonů a nejnovějších aplikacích, určených pro tuto platformu mobilních telefonů.

Aktualizace

Nejen obyčejní smrtelníci, ale i vývojáři aplikací pro chytré mobilní telefony měli v uplynulých dnech nárok na zasloužené volno. Snad i proto nabízíme v dnešním vydání aktualizaci jen jedné aplikace.

SmartMovie

Kdo z vás někdy pracoval s videozáznamy v mobilním telefonu, jistě už zaslechl informace o programu SmartMovie. Jedná se o jeden z nejlepších konvertorů, ale zároveň i přehrávačů mobilního videa, jaký lze v současnosti najít na trhu. Jednoduše si nainstalujete program, dodávaný společně s mobilním přehrávačem, videosoubory uložené na počítači za pomoci tohoto programu převedete na odpovídající velikost a kvalitu, zkopírujete do telefonu a hned máte o zábavu při dlouhých chvílích postaráno. Na stránkách je k dispozici i česká lokalizace. Kromě samotného instalačního balíčku je na webu k dostání i sada kodeků pro kvalitnější a bezproblémové přehrávání.

   
Hlavní nabídka • výběr položky • informace o aplikaci • přehrávání

Autor: Lonely Cat Games
Download (demo)
Cena: 24,99 $


Pocket Oxford English Dictionary

Slovníky ve smartphonech jsou nejpoužívanějšími a nejoblíbenějšími druhy aplikací vůbec. Tím zvláště, pokud jsou opravdu kvalitní, na vysoké úrovni a slovní zásoba je co možná nejbohatší. Klasických anglicko-českých, česko-anglických slovníků najdete na internetu hned několik. V tomto případě se však jedná o tzv. výkladový slovník – nenajdete v něm ani slovo česky, ale veškerá slovní zásoba je srozumitelně vysvětlena pomocí jednoduchých anglických vět.

Už podle názvu aplikace, v němž se skrývá jméno jednoho z nejlepších nakladatelství anglické literatury vůbec, tedy Oxford University Press, je zřejmé, že tato aplikace výše zmiňovaná kritéria kvality splňuje beze zbytku. O rozsahu slovní zásoby pak hovoří už jen velikost samotného instalačního souboru zkušební verze, která přesahuje 1,63 MB. Pokud chcete opravdu dobrý slovník s garancí nejvyšší kvality, pak mohu Pocket Oxford English Dictionary jen doporučit.


Na vyzkoušení máte 14 dní • informace o nakladatelství • slovíčka • detail položky

Autor: Mobile Systems (stránka programu)
Download (zkušební verze) 
Cena: 29,95 $

eMSN

Přestože nejoblíbenějším a hlavně nejpoužívanějším programem pro rychlé posílání zpráv je stále ještě ICQ a jeho síť, MSN je jedním z nejvážnějších konkurentů. Není u nás sice tolik využívaný jako například ve Spojených státech, ale díky Microsoftu a jeho politice asi jen tak z počítačů nevymizí. Pokud tedy patříte mezi uživatele tohoto kecálka a neobejdete se bez něj už ani minutu, je nejvyšší čas instalovat si jej i do vašeho telefonu.

Program je napsán v Javě, takže tentokrát si na své přijdou i uživatelé bez symbianových telefonů. Aplikace je velice jednoduchá, nabízí všechny základní funkce. Navíc v ní najdete i animované emotikony, které jsou při komunikaci velice oblíbené. První měsíc používání programu je zdarma, pokud se vám natolik zalíbí, že jej budete chtít využívat i nadále, bude třeba si nějaký peníz připlatit.


Demonstrační okno aplikace

Autor: funrungames.com (stránka programu)
Download (zkušební verze)
Cena: 7,95 €

XCaller

Další pomůcka má spíše zábavný charakter. Občas se ale náramně může hodit. Jistě znáte situaci, kdy potkáte staré známé, zapovídáte se, ale časem přijdete na to, že rozhovor nebere konce. Najednou se podíváte na hodinky a zjistíte, že už jste už půl hodiny měli být na jiné schůzce. Jenomže jak se z rozhovoru uvolnit? Ideálním řešením by mohla být výmluva s mobilním telefonem, jenomže jako naschvál zrovna nikdo nevolá. V této prekérní situaci jistě přijde vhod XCaller. Stačí jen nastavit čas, kdy má telefon zazvonit a o vše ostatní už se postará program sám. Pokud se obáváte toho, že byste se s časem netrefili, pak není třeba zoufat. Stačí aktivovat volbu Manual Key a po stisknutí příslušné klávesy začne program zvonit automaticky.

 
Hlavní menu • hovor vyvolaný aplikací • nastavení hlasitosti • čas do aktivace vyzvánění

Autor: Mobystar Ltd. (stránka programu)
Download
Cena: 4,99 $

MicroQuad

Dnešní přehled novinek ze světa her začneme velice legračními závody autíček. V demoverzi sice nemáte možnost výběru z několika různých vozítek, ale tento fakt závodní mánii vůbec neovlivňuje. Pokud navíc nepohrdnete na mobilní telefony docela povedenou 3D grafikou, pak je hra MicroQuad určena právě pro vás.

Účelem je prokličkovat celou závodní trať, předjet své konkurenty a dojet do cíle v co možná nejrychlejším čase. Samozřejmě, že každé vyjetí z trati vaše vozítko výrazně zpomalí. Naštěstí však lze soupeře i po nějaké té kolizi dohnat a nakonec celé klání ještě vyhrát.

 
Úvodní obrazovka • nastavení • volba vozítka • hra

Autor: Martin Xavier
Download
Cena: 14,95 $

4in1 Game Pack for Nokia Series 60

Na závěr trochu zavzpomínáme na osmdesátá léta. Pamatujete si časy, kdy k nepopulárnějším hrám ve světě patřil Tetris nebo Arkanoid? K těmto, dnes již klasikám herního světa, o něž v současnosti hráč zavadí už jen nešťastnou náhodou, se můžete vrátit díky balíčku čtyř her určených pro chytré telefony řady Series 60. A pokud čekáte propracovanou grafiku s moderními prvky a báječným ozvučením, pak si nechte zajít chuť. Vše je totiž klasicky při starém. Černé pozadí, většina prvků bílá a barvy se objeví jen poskrovnu.

 
mTeriX • BrickBreaker • Elf Maze • Earth Defender

Autor: Mimumu Studio (stránka programu)
Cena: 3,95 $

Diskuze (23) Další článek: Odeslání dárcovské SMS bude od zítřka zdarma

Témata článku: , , , Volání, Xavier, Slovník, Nejvážnější konkurent, F +, Vozítko