Symbian: peníze vládnou světem

Kdo by si nehlídal vlastní peníze. Uživateli chytrého telefonu přijde kontrola výdajů za telefon jistě vhod. A když nějaké peníze zbydou, vyrazí majitel do zahraničí - budou se hodit směnné kurzy. Objevilo se nové chytré véčko a Nokia N70 ukázala svou slabou stránku.

Nepřehlédněte

Call Cost Saver 1.0

Dnešní jedničkou se stala malá, jednoduchá, ale pro většinu uživatelů velmi užitečná aplikace. Na trhu najdete spoustu produktů, které hlídají délky vašich hovorů a podle výsledných hodnot následně počítají provolanou sumu. Kromě přehledu o tom, jaké výše bude měsíční účet za telefon ale nemají tyto produkty žádný praktický význam.

   
Splash screen • hlavní obrazovka • výběr směru hovoru • lokální menu

Call Cost Saver je z trochu jiného soudku. Jeho jedinou funkcí je pokusit se co nejvíce snížit uživateli náklady za volání. Protože je většina hovorů v dnešní době účtována po jedné provolané minutě, v jednoduchém nastavení si zvolíte, jak dlouho před započetím další minuty vás má aplikace upozornit. Jakmile nastane tento okamžik, aplikace do reproduktoru zapípá a vy tak máte okamžitě přehled, za jak dlouho začíná další účtovací jednotka.

Autor: Wireless1 Interactive, Inc.
Download (testovací verze)
Cena: 4,95 USD


Nové zajímavé programy

Mobile Exchange Rate 1.0

Aktuální převodní kurzy světových měn se mohou hodit vždy a všude. Abyste si kvůli aktuálním peněžním kurzům nemuseli pořizovat svého osobního finančního poradce, je tu aplikace Mobile Exchange Rate. Ta využívá k aktualizaci finančních kurzů mobilního připojení k internetu. Stačí jen v menu zvolit položku Update Exchange Rates a za pár vteřin už máte přímo na mobilním displeji aktuální situaci na světových trzích.

   
Hlavní obrazovka • lokální menu • výběr výchozí měny

Autor: exoSyphen Studios (Mobile Ground)
Download (testovací verze)
Cena: 9,95 USD

Mobile Alarm 1.1

Ne vždy máte svůj mobilní telefon po ruce a ne vždy máte přehled nad tím, kdo a co s vaším mobilním telefonem zrovna provádí. Pokud jste citliví na svá soukromá data uložená v mobilu, vyzkoušejte aplikaci Mobile Alarm. Mobile Alarm využívá objektivu integrovaného digitálního fotoaparátu ke snímání pohybu kolem mobilního telefonu. Jakmile se jej pak někdo cizí dotkne, okamžitě se o tomto dozvíte. Jednoduché, ale pro svůj účel plně dostačující.

Autor: Mobile Diversion
Download (testovací verze)
Cena: 4,95 USD

Lines 1.0

Účelem hry Lines je umístit vedle sebe do řádku nebo do sloupce pět a více stejně barevných kuliček. Hra končí v situaci, kdy už není možné další kuličky odstraňovat. Čím méně barevných bodů na hrací ploše zbude a čím více stejnobarevných kuliček odstraníte na jeden pokus, tím větší počet bodů na konci hry získáte. Hrát můžete ve třech úrovních obtížnosti – od nejnižší NOVICE se šesti barvami až po nastavení EXPERT, kdy hrajete s osmi různými barvami.


Ukázka ze hry

Autor: Kragesoft
Download (testovací verze)
Cena: 7,99 USD

Bomberman zdarma

Kdo by neznal Bombermana. Tato klasická digitální hra si už dávno našla cestu i na displeje mobilních telefonů. Její další javovou variantou je hra MiniBlaster. A proč vyzkoušet právě MiniBlaster? Snad proto, že je programována v Javě, tedy s podporou většiny současných mobilních telefonů a snad také proto, že za její používání nemusíte zaplatit ani korunu. Je totiž k dispozici zcela zdarma.

  
Splash screen • lokální menu • ukázka ze hry


Informace ze světa Symbianu

Nové informace k Nokii N70

Protože testování některých mobilních telefonů recenzemi zdaleka nekončí, občas se objeví nové informace, které jsme v recenzi zapomněli zmínit. Jedním z takových případů je i Nokia N70. Asi po týdenním používání jsme totiž zjistili, že ač se konstrukce telefonu zdála na první pohled pevnější, než u jeho předchůdců, realita byla opačná. Především krytka vestavěného fotoaparátu se ukázala jako nejslabší článek konstrukce.

  
Nokia N70

Druhá informace se týká synchronizace textových poznámek k události. Ač jsme původně uváděli, že se poznámky při synchronizaci do Outlooku nepřenášejí, nakonec je tomu naopak. Podrobnější informace najdete v naší krátké bleskovce.

Další telefon se Symbianem

Předevčírem spatřily světlo světa tajné informace o novém chystaném modelu finské společnosti Nokia. Véčkovou konstrukci a nejmodernější funkční výbavu uvede Nokia na trh pod označením N71. Konkrétnější informace včetně krátké specifikace jsme přinesli včera.

  
Utajovaná Nokia N71

Jiný chytrý virus

Společnost F-Secure popsala v minulém týdnu dalšího mobilního červa s názvem Commwarrior.C. Commwarrior.C se na další zařízení přenáší jednak pomocí bezdrátového rozhraní Bluetooth a také pomocí multimediálních MMSek. Virus neprovádí nijakou destruktivní činnost, svým chováním ale dokáže pořádně znepříjemnit život. Podrobnější informace najdete zde.

Hudební set Nokie

Před několika dny u nás společnost Nokia otevřela první značkovou prodejnu. U této příležitosti připravilo české zastoupení společnosti pro svoje zákazníky jedno malé překvapení v podobě padesáti tzv. hudebních setů. Hudební sety kromě Nokie 6681 a standardní 64 MB paměťové karty obsahují ještě další 256MB kartu, malou USB čtečku, redukci pro připojení běžných sluchátek, kabel k propojení telefonu s Hi-Fi systémem a to nejpodstatnější – velmi kvalitní přenosná sluchátka Sennheiser PX-100, která patří ve své kategorii ke špičce. Cena za tento set je více než příznivá.

Podrobné parametry Nokie 6681 najdete v katalogu mobilů


Vytrženo z diskuse

Evropa 2 - Jak si ji pustit na mobilu?
Pomoc se zaheslovanou Memory kartou!
Několik dotazů na aplikaci OggPlay

Diskuze (11) Další článek: 33 nejčastějších otázek a odpovědí k UMTS

Témata článku: , , , , Nokia N70, Nokia N70 Music Edition, Nokia N71, Svět, Pen, S PEN, Kvalitní přenos, S Pen!, Měsíční účet, Malé překvapení, Nejslabší článek