Symbian: prodej smartphonů se meziročně ztrojnásobil

Sdružení Symbian Limited včera zveřejnilo finanční výsledky prodejnosti symbianových smartphonů za druhé čtvrtletí letošního roku. Už při prvním pohledu nenechává tato zpráva nikoho na pochybách, že se operační systém Symbian dostává do zlaté éry a těší se zájmu uživatelů.
  • Prodejnost mobilních telefonů vybavených operačním systémem Symbian se za druhé čtvrtletí v meziročním srovnání ztrojnásobila. Zatímco ve druhém kvartálu loňského roku bylo prodáno 2,6 milionu zařízení, v druhém letošním kvartálu počet stoupnul na 7,8 milionů prodaných mobilů.
  • Celkově bylo za první půlrok letošního roku prodáno na 14,5 milionu symbianových smartphonů, což znamená ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy bylo za šest měsíců prodáno na 5 milionů nových zařízení, 191% nárůst. Zároveň bylo za první letošní půlrok prodáno více zařízení se Symbianem než za celý loňský rok.
  • Počet prodaných mobilních zařízení, na nichž lze plně využívat komfortu operačního systému Symbian, se brzy vyšvihne na číslo 39 milionů.
  • Podle oficiálních statistik je navíc k dostání 4 122 aplikací třetích stran pro dovybavení mobilního telefonu dalšími funkcemi.
  • Na trhu je v současné době 54 smartphonů se Symbianem od sedmi výrobců. Padesát dalších modelů je ve vývoji a řeší se přidělení jedenácti dalších licencí.

Ačkoli by se bez znalosti podrobnějších čísel mohlo zdát, že prodejnost chytrých mobilních telefonů pomalu dozrává vrcholu a bude už jen pomalu stagnovat, opak je pravdou a již brzy se tak můžeme dočkat situace, kdy budou na operačním systému založeny nejen telefony vyšší třídy, ale také středně a nízkotřídní modely.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze (5) Další článek: Nezapomeňte na drobná omezení SMS zdarma od T-Mobilu

Témata článku: SMA, Prodej smartphonů, Prodej, Pro +, První půlrok, Mez