Symbian S60: aplikace pro zapomnětlivé pohodáře

Často zapomínáte výroční data? Měníte svůj telefon a nechcete přijít o zprávy a e-maily a zároveň kvalitně smazat soukromé položky? Ženy a jejich menstruační cykly. Týká se něco vás? Pokud ano a vlastníte symbianový telefon, máme pro vás řešení.

NoRedClose

Někdo už si zvykl, ale někomu stále vadí to, že se u nových telefonů se Symbianem po stisknutí červeného tlačítka pro ukončení hovoru zavře aplikace či sekce, ve které se právě nacházíte. Dříve jste se tímto úkonem dostali pouze do pohotovostního režimu a aplikace zůstala otevřená na pozadí. Pro návrat do pohotovostního režimu bez zavření aplikace je nutné použít klávesu pro vstup do nabídky. Po jednom stisku se ocitnete v hlavním menu a po dvou stiscích za sebou v pohotovostním režimu.

 

Kdo je ale ztotožněn se staršími modely a nemůže se smířit s novou funkcí červeného tlačítka, je pro něj řešení program NoRedClose. Na novinku s červeným tlačítkem, která se objevila někdy s příchodem Nokie N70 si většina uživatelů zřejmě zvykla, ostatním tento zlepšovák určitě udělá radost.

Autoři: Luca Barbieri
Stáhnout testovací verzi, koupit (4,89 EUR)
Platforma: S60 1.x-2.x


Best Bitrhday

Best Birthday pomáhá nezapomenout na narozeniny a výročí vašich blízkých. Aplikace dokáže propojit svojí databázi s databází kalendáře a kontaktů telefonu a tak se vaše přehledy ještě zlepší a usnadní se jejich přidávání. Program zobrazuje záznamy v měsíčním náhledu.

 

Autoři: Smartphoneware
Stáhnout testovací verzi, koupit (9,79 EUR)
Platforma: S60 3rd


Best MessageStorer

Zálohujete si svoje SMS, MMS, e-maily a text CSV formátu. Program nabídne jednoduchou obsluhu pro zálohování do počítače. Data ze složek (SMS, MMS) zkopíruje v upraveném formátování do textového souboru, který můžete následovně otevřít v počítači. Dokumenty lze řadit podle typu, data/času nebo čísla. Formáty CSV jdou otevřít v různých počítačových programech, jako je třeba Excel. Testovací verze je omezená, ale jistě se u ní přesvědčíte, jestli vám bude Best MessageStorer vyhovovat nebo ne.

 

Autoři: Smartphoneware
Stáhnout testovací verzi, koupit (10,79 EUR)
Platforma: S60 3rd


Woman Mobile

Trochu nezvyklá, ale jistě praktická aplikace. Woman mobile je navržený k tomu, aby napomáhal ženám dělat přesné záznamy o jejich menstruačním cyklu. Na hlavní obrazovce programu můžete sledovat dny menstruačního cyklu, ovulační dny a budoucí cykly. Je možné využít i doplňkové funkce jako jsou třeba graf měření ranní teploty, antikoncepce, návštěva svého lékaře, osobní poznámky atd. Woman Mobile je přístupný na heslo, aby nedovolil každému, komu se dostane mobil do ruky, číst soukromé záznamy. Příjemnou skutečností je i dostupnost pro obě verze Symbianu.

 

Autoři: Mobile Systems

Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (19,89 EUR)
Platforma: S60 1.x-2.x

Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (19,79 EUR)
Platforma: S60 3rd


VBirthday

Aby toho s tím výročím nebylo málo, je tu další program pro zapomětlivé. Je možná o trochu lepší než výše zmiňovaný Best Bitrhday, ale to posuďte sami. VBirthday umožňuje:

  • kompaktní a normální režimy zobrazení
  • skenování databáze kontaktů pro vyhledání narozeninových událostí
  • vlastní databáze pro události
  • přehledy množství událostí
  • různé zobrazení data a jména
  • ikony pro události
  • zobrazení věku a výročního roku
  • a další…

Jen ta cena je na takový program poněkud vyšší.

 

Autoři: BitSib
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (29,95 EUR)
Platforma: S60 1.x-2.x


CalDelete

Aplikace je ke stažení zcela zdarma a bude fungovat v telefonech se Symbianem třetí edice. A co umí? Žádné zázraky nečekejte, jen promaže všechny vaše záznamy v kalendáři. Pokud si připomínáte jen "sem tam něco" a záznamy poté zapomínáte mazat, může se vám tato aplikace hodit.

 

Autoři: SBSH Mobile Software
Stáhnout
Platforma: S60 3rd


SkyeCaller

Tento program poskytne celoobrazové režimy pro základní operace s mobilním telefonem, což je např. volání nebo posílání SMS. Pokud vám někdo zavolá, jeho fotografie, kterou máte uloženou u jeho kontaktu v databázi programu se objeví spolu s telefonním číslem na celém displeji přístroje. Program nabídne i velice rozmanité jazykové rozšíření.

 

Autoři: Skyestream
Stáhnout testovací verzi, koupit (10,95 EUR)
Platforma: S60 3rd


miExcuse

Poslední aplikace, kterou si dnes představíme je šikovná v situacích, kdy nemáte čas nebo náladu se s někým dlouze „vykecávat“ po telefonu. Během hovoru program umožní puštění různých typů zvuků, které poslouží jako dokonalá výmluva pro předčasné ukončení hovoru. Náhodné zvuky jsou třeba zvonek u dveří, školní zvonek, ohlušující zvuk letadla a další. Trochu klamný, ale jistě i přesvědčivý program pro úsporu vašeho času.

 

Autoři: ICE 365 Limited
Stáhnout
Platforma:
S60 1.x-2.x

Diskuze (1) Další článek: T-Mobile: kompletní přehled vánoční nabídky

Témata článku: , , , Zvonek, Pro +, Skye, Aplikace