Symbian S60: jedenáct zbrusu nových her

Do této části seriálu o Symbianu Series 60 jsme si kromě pravidelného přehledu, užitečných aplikací nejen pro cestování, ale také práci s mobilním telefonem připravili i ojedinělou sadu výborných her. Dnes rozhodně nebudete litovat.
Kapitoly článku

Nejlepší hry zdarma

Protože jsme se na Mobilmanii už dlouhou dobu nevěnovali hrám pro Symbian Series 60, vynahradili jsme vám tento nedostatek minulý týden ojedinělou nabídkou. V našem přehledu jste mohli najít osm výborných her a přitom nebyli nuceni zaplatit ani jednu jedinou korunu. Mezi nabízenými hrami se objevily nejen staré známé tituly, ale také naprosté novinky, o kterých jsme se ještě nikdy nezmiňovali. Pokud vám hry náhodou utekly, raději to ihned napravte. Článek najdete zde.

 
Ukázky ze hry Frozen Bubble

Městská hromadná jako na dlani

Nikdo nechce v tropických prázdninových dnech vysedávat doma. Pokud se rozhodnete pro návštěvu zahraničí, může se stát, že se ocitnete v některé ze světových metropolí. Jak se však orientovat v městské hromadné dopravě, pokud nechcete ve městě zabloudit? Všechny problémy rychle a jednoduše vyřešíte díky aplikaci MetrO. Ta nabízí souhrnný přehled s integrovaným vyhledáváním v dopravních linkách více než 300 světových měst. Podrobnější informace o programu MetrO najdete v tomto článku.

   
Seznam stanic • vyhledávání • hlavní okno hledání • lokální menu

XpenseTravel 1.0

A u cestování ještě chvíli zůstaneme. Dovolené nejsou jen sluníčko a odpočinek, hodně jde o peníze. Je třeba si hlídat všechny výdaje, aby se vám nestalo, že zůstanete v zahraničí bez prostředků. Naštěstí už dnes není problém zajistit cokoli za pomocí platební karty, ale stejně je taková situace značně nepříjemná. Abyste podobným problémům v budoucnu předešli, je tu aplikace XpenseTravel, která se stane osobním správcem vašich financí. Stačí jen poctivě zadávat příjmy a výdaje. Okamžitě pak budete mít přehled o tom, co si ještě dovolit můžete a co už bude nad síly vaší peněženky.

   
Přehled položek • lokální menu • seznam • nastavení karty

Autor: Sympal (stránka programu)
Download (S60 v1.x – testovací verze)
Download (S60 v2.x – testovací verze)
Cena: 12,95 $

Wayspot

A do třetice ze světa. Tentokrát však z trochu jiného soudku. Chystáte se do Anglie, Portugalska nebo Španělska? Pak se vám při průjezdu některými metropolemi jistě bude hodit aktuální dopravní situace. Těžko ale s sebou povezete zapnutý notebook připojený k internetu a některému dopravnímu zpravodajskému serveru. Díky mobilnímu telefonu ale ani nemusíte. Stačí nainstalovat javovou aplikaci Wayspot a během několika okamžiků máte aktuální přehled o všem, co se děje na nejfrekventovanějších místech. Program využívá webových kamer několika společností, mimo jiné i britské BBC. Nejlepší ale je, že za něj nezaplatíte ani korunu.

   
Připojování • seznam měst • seznam míst v Londýně • kamera

Autor: COTS International
Download
Cena: zdarma

Screenshot 1.00

Často nám do redakce chodí dotazy, jak vytváříme „otisky“ obrazovek jednotlivých mobilních aplikací. Právě nyní máme odpověď na všechny tyto dotazy. Jednou z kvalitních variant je aplikace Screenshot. Dokáže ukládat obrázky v několika možných formátech a v různé kvalitě jak do paměti telefonu, tak na paměťovou kartu. Nastavit si také můžete název a umístění cílové složky. Dostupnost pro každého potvrzuje Screenshot především svoji cenou – je totiž zcela zdarma. Už nikdy nemusíte používat laciné náhražky s nekvalitními výsledky. Navíc se připravuje kompletní česká lokalizace.

   
Hlavní okno • lokální menu • nastavení • kvalita obrázků

Autor: Antony Pranata (stránka programu)
Download
Cena: zdarma

Call Magic 2.0

Netuším proč, ale spousta společností dnes přemýšlí nad tím, jak pomocí mobilního telefonu někoho špehovat, odposlouchávat nebo sledovat. Podobného ražení je i další aplikace – Call Magic. Call Magic umožní nastavit automatické přijetí hovoru od určitého čísla po předem stanoveném časovém intervalu. Osobně bych našel jistě mnohem užitečnější využití. Na zahraničních serverech jsem se však dočetl, že je tato aplikace naprosto ideální k hlídaní partnera. Stačí jen položit telefon někde poblíž, kde jej nikdo nezpozoruje, vypnout zvonění a pak, až bude partner sám doma, zavolat. O ostatní se postará Call Magic. Co k tomu říci? Snad jen: „Kdo chce kam…“

   
Hlavní okno • lokální menu • možnosti přijetí • nastavení

Autor: Aglaya (stránka programu)
Download (testovací verze)
Cena: 10 $


V druhé kapitole najdete nabídku vynikajících her

Témata článku: , , , Souhrnný přehled, Fireball, Jediné slovo, Frozen Bubble, Sám doma, Blocks, Nov, Ústřední motiv