Symbian S60: rádio pro všechny smartphony

Chybí vám ve vašem smartphonu rádio? V dnešních novinkách vám představíme aplikaci, která tento nedostatek dokonale odstraní. Pro astrology amatéry tu máme program počítající fáze měsíce, pomůžeme vám s komprimovanými soubory a ani milovníci her opět nepřijdou zkrátka.

Spodradio

Radiový přijímač se stal téměř samozřejmou výbavou všech nových mobilních přístrojů a jsou uživatelé, kteří by si bez něj svůj nový telefon nedovedli ani představit. O to více může majitele některých starších smartphonů mrzet, že dříve byla tato funkce právě v chytrých telefonech často opomíjena. Díky rychlým (a neomezeným) datovým přenosům však lze i toto řešit.

Aplikace Spodradio působí hned na dvou frontách – jako klient pro příjem internetového vysílání čtyřiceti stanic z celého světa (českých se bohužel nedočkáte), nebo jako příjemce Podcastů, které si díky firmě Apple a jejich přehrávači iPod získaly velkou popularitu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Řada vybraných stanic navíc spolu s hudbou vysílá i informace o právě hrané skladbě, na displeji se tak můžete těšit třeba na fotografii interpreta. Pro ty, kteří nevědí, co si představit pod pojmem Podcast - jedná se v podstatě o rádio „na přání“. Vyberete si vám nejsympatičtější kanál, který nabízí několik pořadů. Stáhnout a poslechnout si je můžete kdykoli, nabídka je samozřejmě pravidelně obměňována.

Program zaslouží velkou chválu za příjemné a graficky skvěle zpracované uživatelské prostředí. Kvalita přehrávaných streamů je také vynikající, ani jednou jsem se nesetkal se zhoršením kvality či výpadky, a to ani v případě, kdy jsem byl připojen pouze přes GPRS. Vadou na kráse ale může být poněkud větší datová náročnost, za minutu se přenese okolo 150 kB dat.

Autoři: Spodradio
Download
aplikace
Cena: zdarma


Ytime

Aplikace Ytime je zde pro ty, kteří si chtějí vizuálně zkrášlit hodiny ve svém mobilním telefonu. Necháte-li aplikaci běžet na pozadí, pak kdykoli stisknete klávesu se symbolem tužky, přes celý displej se vám objeví graficky velmi dobře vyvedené analogové hodiny.

K dispozici je i několik skinů, ovlivnit můžete i takové detaily jako je plynulý či skokový posun sekundové ručičky. Krom toho nabízí aplikace i pohled na Zemi, s aktuálním postavením světla a tmy a samozřejmě výpočtem aktuálního času kdekoli na zemském povrchu. Na své si přijdou i milovníci Luny, program ukazuje aktuální fázi Měsíce a dokáže i spočítat, kdy nastanou nejbližší z hlavních fází.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Autoři: XYZ
Download
testovací verze
Cena: 12 USD


Handy Zip

Slavný kompresní program ZIP, který dnes nechybí téměř v žádném používaném počítači, jistě není třeba nijak zvlášť představovat. Handy Zip tento kompresní program přináší i do chytrých telefonů. Najdete zde všechno, co byste od takové aplikace čekali – možnost dekomprese přijatého archivu, případně vytvoření nového ze souborů, které máte uložené ve svém telefonu.

Nechybí ani volba úrovně komprese nebo možnost ochránit vytvořený archiv pomocí hesla. Odeslat ho pak můžete z telefonu přes Bluetooth, infraport, e-mailem či zprávou MMS. Je jen škoda, že Handy Zip si rozumí skutečně pouze se soubory typu zip, konkurenční ZipMan si totiž poradí i s dekompresí souborů typu rar a tgz. Navíc je oproti představené aplikaci o celých 5 dolarů levnější. Oba produkty jsou nabízeny v české verzi, vyzkoušet můžete oba.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Autoři: Epocware
Download
testovací verze
Cena: 14,95 USD


Smart Settings

Smart Settings je aplikace mnoha funkcí. Do vašeho telefonu přidá automatický zámek klávesnice, ošetří málo známé (přesto však velké) bezpečnostní riziko a přidá vašemu telefonu startovací menu. Vezměme všechny funkce pěkně popořadě.

Aplikací, nabízejících automatické zamknutí klávesnice po určitém časovém intervalu již bylo mnoho. Pouze u Smart Settings jsem se ale setkal s možností změnit povel pro odemknutí klávesnice. Přesně tak, stačí správně nastavit tento program a přes levou funkční klávesu a hvězdičku se vám do telefonu již nikdo nedostane.

Příjemná je i možnost vybrat si, u kterých aplikací se klávesnice smí či nesmí uzamknout. Bezpečnostní riziko – jen málo uživatelů tuší, že pro Nokie existuje tzv. „master code“, složený z deseti číslic, který je nadřazen i běžnému bezpečnostnímu kódu a po jeho zadání se telefon zkrátka odemkne, ať je bezpečnostní kód uživatele jakýkoli. Tato aplikace toto riziko řeší jednoduše, zkrátka zadání deseti znaků po sobě do pole bezpečnostního kódu zakáže. Startovací menu se pak přidělí pod jednu z funkčních kláves. Nastavit si pod něj můžete jakékoli programy nainstalované ve vašem telefonu. Spuštění těchto programů je pak otázkou stisku dvou kláves – funkční klávesy a čísla zvolenému programu přiděleného.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Autoři: MobiFun Soft
Download
testovací verze
Cena: 18 USD


Galatron

Galatron je nová klasická vesmírná střílečka od Redboss Games pro symbianové telefony. Nechybí velké množství různých nepřátel a hlavních bossů, připravena je i spousta zbraní a dalších vylepšení pro vesmírný křižník. Ne všechny bonusy ale budou jen pomáhat.

Pro zabránění stereotypu přidali autoři i množství bonusových úrovní, například průlet minovým polem stojí za to. Hráči se mohou těšit na slušnou grafiku a velmi dobře provedené ozvučení. Jedinné, co mohu po krátkém hraní hře vytknout, je poněkud vyšší obtížnost. Galatron zatím není v Čechách v distribuci (bude brzy a v české verzi) a i když nedosahuje kvalit mekky všech symbianových stříleček –hry Sky Force, přesto se jedná o nadprůměrnou hru a rozhodně je na co se těšit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Autoři: Redboss Games
Demoverze není
Cena:
7,99 USD
Zakoupit můžete zde

Diskuze (9) Další článek: Vodafone se soudí s T-Mobilem, klamavé inzeráty musí pryč

Témata článku: , , , , Vesmírná střílečka, Pro +, Dekomprese, Radiový přijímač, SMA