Symbian S60: tady rozhodujete vy!

Dnes se zaměříme na organizaci a přehlednost v telefonu. Poznáte několik nových aplikací a nebude chybět nový seriál Telefonu pod kůži.

NiceAlarm

Profesionální aplikace pro snadné zadávání alarmů, která zvládne i náročnějších požadavky uživatele. Nastavit si můžete až 6 různých alarmů s rozšířenou úpravou voleb. Ke každému alarmu si lze nastavit libovolný text a váš nový alarm můžete dokonce zaheslovat proti zrušení. Kdo nebude znát heslo, nemá šanci alarm stornovat. Jednoduchá, ale přitom šikovná a praktická aplikace vás přijde na necelých 10 Euro.

001.jpg

Autoři: VerySoft
Dostupnost: full, trial
Programovací jazyk: C++
OS: Symbian Platforma: S60 1st, 2nd
Stáhnout testovací verzi, koupit ($11.99, 8.49€)


IPConfig

Využíváte telefon k práci na internetu a v síti? Tak právě pro vás by mohl být užitečný program IPConfig. Zobrazí několik rozhodně zajímavých a přehledně uspořádaných informací. Je to samozřejmě adresa IP, vaše jméno na síti, MAC adresa, adresa sítě a metrická rychlost. U telefonů s podporou síťových funkcí se bude tento prográmek jistě hodit.

002.jpg

Autoři: mobicrac
Dostupnost:
full
Programovací jazyk: C++
OS: Symbian Platforma: S60 2rd 
Koupit
($19.99, 18.99€)


QuickWrite

Program nebo slovník na prediktivní psaní? Jedno je jisté, usnadní vám práci, čas i peníze, protože čas jsou peníze. Při psaní textů totiž podle prvního písmena odhaduje, jaké slovo nejspíše chcete napsat. Čím více znaků máte napsaných, tím se seznam odhadovaných slov snižuje. Program pracuje rychle, spolehlivě a na běhu telefonu to ani nepoznáte. V nastavení najdeme spoustu možností, jedna z nich je schopnost přizpůsobit pravopisné slovníky, mazat a přidávat slova. Tuto doplňkovou aplikaci můžete použít skoro ve všech textových polích telefonu: psaní zpráv, webový prohlížeč, telefonní seznam, kalendář, poznámky, úkoly a další.

003.gif 004.gif

Autoři: Mobile Systems
Programovací jazyk:
C++
OS: Symbian Platforma: S60 3rd Stáhnout testovací verzi, koupit ($19.99, 18.99€)


Handy Clock

Více účelový program pro S60 3rd, který pomůže v hodně směrech. Nabízí sedm záložek a co záložka, to nová specifická funkce:

  1. Světový čas
  2. Mapa
  3. Kalendář
  4. Upozornění – budík
  5. Časovač
  6. Stopky
  7. Časový deník

Jak je z názvů poznat, tak se jedná opravdu o časově-organizační program. Je velice hezky graficky zpracován a nabízí balíček, který využije skoro každý uživatel. Světový čas nabízí zobrazení jednoho hlavního a 4 další časů a dnů v týdnu po celém světě. Nejdříve musíme vybrat zemi a pak město. Na to, že to jde o celosvětový program, je seznam měst velmi podrobný. Mapa zobrazuje celý svět a také podle stínu poznáte, kde je noc a kde den. Bílým křížem je označeno vámi zvolené město, v ČR je to třeba Praha.

Kalendář umí jen listovat a hledat dny, při jakémkoliv pokusu o vložení poznámky budeme přesměrováni do kořenového kalendáře telefonu. Upozornění, neboli jednoduše budík, má podporu jak textové poznámky, tak i opakování (jednou, za 24 hodin, denně, pracovní dny, týdně). Pracovní dny jdou nastavit v kalendáři. Časovač umí počítat jak dopředu (klasický odpočet), tak i zpátky. Opět je k dispozici opakování a jméno časovače.

005.gif 006.gif

Stopky, ty mě zaujaly asi ze všechno nejvíce. Jsou opravdu krásně graficky propracovány a zvládají jak režim kola, tak i režim rozdělení. Časy můžete ihned exportovat do paměti telefonu nebo na paměťovou kartu. Poslední a také dosti neobvyklou funkcí je Časový deník. Zde zadáváte pouze název projektu, celkový čas a poznámka. Využití není extra velké, ale někomu se třeba hodit bude.

Autoři: Epocware
Dostupnost: full, trial
Programovací jazyk: C++
OS: Symbian Platforma: S60 3rd
Stáhnout
testovací verzi, koupit ($19.95, 19.29€)


Telefonu pod kůži: zničení telefonu, které nevidíte

Máme tu opět pár fotek ze složky neuznaných reklamací. Od příště připravujeme návody, jak rozebrat telefony a další zajímavosti, takže se máte na co těšit.

ZZMMopr_08596_deska.jpg 
Jak je lehké přijít o záruku. Stačí jeden pokus o rozdělání a je po záruce. Od tohoto okamžiku si všechny náklady hradíte vy.

ZZMMopr_08462_deska.jpg 
To musela být ale pěkná rána...

ZZMMopr_08425_deska.jpg 
Prach není velký přítel mobilních telefonů a tato fotka je toho důkazem.

ZZMMopr_08165_deska.jpg ZZMMopr_08283_deska.jpg ZZMMopr_08301_deska.jpg
Opět pár příkladů lehce zoxidované desky telefonu.

Diskuze (4) Další článek: O2 připravil dvě nové SMS soutěže

Témata článku: , , , Libovolný text, IPC, Profesionální aplikace, Specifická funkce, Pár příkladů, Storno, MobiSystem