Symbian: vše pro hudbu

Podpora hudebních funkcí už dnes patří mezi důležitá kritéria při výběru nového telefonu. Ale ani po koupi nemusí být vše ztraceno. Pro operační systém Symbian Series 60 existuje spousta aplikací, které práci s hudbou zpříjemní.

Nepřehlédněte

MP3 BASE 2006

MP3 BASE je jednou ze tří nových aplikací společnosti Mobile Vault. Jak už název napovídá, jde o přehrávač hudebních souborů. Kromě přehrávání si bez problémů poradí s ID3 popisky nebo tvorbou hudebních playlistů. Jednoduché, ale přitom komplexní rozhraní dává uživateli okamžitý přehled o tom, jaká skladba je v současné době přehrávána a jaké jsou další možnosti práce.

Autor: Mobile Vault
Download (testovací verze)
Cena: 14,90 USD

Music Garage 2006

Také druhý program pochází od společnosti Mobile Vault. Music Garage je kompletním průvodcem po hudebních skladbách od šedesátých let přes mnoho dalších hudebních žánrů. Vybrané skladby si můžete online poslechnout, případně přímo stáhnout do svého telefonu, přidat do hudebního playlistu nebo třeba nastavit jako vyzváněcí melodii.

Autor: Mobile Vault
Download (testovací verze)
Cena: 14,90 USD

Amante 2006

Poslední dnešní aplikace od Mobile Vault nebude mít na rozdíl od dvou předcházejících nic moc společného s hudbou. Jde o prohlížeč obrázků, ale ne v pravém slova smyslu. Obrázky jsou totiž prohlíženy online, můžete si vybírat oblasti, do kterých tematika obrázku spadá a následně si všechny stáhnout do telefonu pro pozdější použití. Aplikace od Mobile Vault mají tu nevýhodu, že ani testovací verze vám o monostech programu příliš mnoho nenapoví.

Autor: Mobile Vault
Download (testovací verze)
Cena: 14,90 USD


Nové zajímavé programy

UltraMP3! 1.50

Vyšla nová verze jednoho z nejznámějších hudebních přehrávačů pro symbianové telefony. Asi nejvýraznější novinkou je přidaná podpora hudebního formátu OGG Vorbis. Kromě toho UltraMP3! už od svých začátků bez problémů zvládá formáty MP3, MOD, XM, IT a S3M. Součástí aplikace je i playlist editor pro tvorbu vlastních seznamů skladeb. Další výhodou je možnost jednoduché skinovatelnosti. Několik základních skinů program nabídne hned po instalaci.

  
Prostředí programu

Autor: Lonely Cat Games
Download (testovací verze)
Cena: 17,99 USD

Task List 1.05

Nástroje pro práci s běžícími aplikacemi a procesy jsou v dnešní době velmi oblíbené. Nejen proto, že podpora multitaskingu na mobilních telefonech dává uživatelům prakticky neomezené možnosti v počtu současně běžících procesů. Občas se také dostanete do situace, kdy aplikace nefunguje korektně a je třeba ji „zabít“ nebo přepnout externím nástrojem, protože standardní správce toto jednoduše nedokáže. Přesně tuto funkci má i Task List.

   
Seznam aplikací • seznam procesů • možnosti práce s aplikacemi • podrobnosti

Autor: WiB Software
Download (testovací verze)
Cena: 5,99 USD


Kdo si hraje, nezlobí

Army vs Crime

Zvítězí armáda, nebo kriminální živly? Ač jsou na stolních počítačích strategické hry velice oblíbené, do mobilních telefonů se především kvůli rozlišení displejů zatím dostávají jen sporadicky. Světlou výjimkou může být právě Army vs Crime. Jako velitel elitní jednotky pro boj proti zločinu se snažíte odstranit ze světa všechny nebezpečné kriminální živly. Než bude váš úkol kompletní, je třeba splnit spoustu misí s předem danými úkoly. S každým pohybem se vámi střežená plocha více a více rozrůstá. Nakonec zjistíte, že svět není zas tak malý a i jeden velitel může mít pod palcem plochu od Sibiře až po Ameriku.

   
Hlavní menu • nastavení • pokyny • prostředí hry

Autor: Polar Tigers Entertainment
Download (testovací verze)
Cena: -


Informace ze světa Symbianu

Smartphony všude, kam se podíváte

Každým rokem přibývá na trh několik nových symbianových smartphonů. Za tu řádku let se jich stačilo nahromadit tolik, že i zkušenější uživatelé v nich mají často drobné zmatky. A abychom právě těmto zmatkům předešli, pokusili jsme se vám proto situaci usnadnit a vytvořili kompletní přehled všech smartphonů založených na operačním systému Symbian. Už je to tedy jasné?

Doprava v mobilu 

V minulém týdnu byla uvolněna aktualizovaná verze aplikace TrafficNfo pro kontrolu dopravní situace na českých silnicích a dálnicích. Kromě několika drobných novinek přináší tato verze opravu jedné z nejzávažnějších chyb, která se vyskytovala po instalaci na mobilních telefonech Siemens SX1. Podrobnější informace hledejte v naší bleskovce.

   
Informace o dopravní situaci

Hudební Nokia N91 letos nebude

Hudební Nokia je posledním modelem z představené sady N-Series, která se dostane na trh. Spekulace se nejčastěji shodují na posledním čtvrtletí letošního roku nebo prvním čtvrtletí roku příštího. A právě příští rok bude asi konečnou verzí. Důvodem je údajně implementace technologie Microsoft DRM pro řízený přenos hudby nebo jiného obsahu pod autorskými právy mezi počítačem a přehrávačem. Podrobnější informace najdete v naší bleskovce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

A hudba ještě jednou 

O tom, že Nokia vybavuje své telefony nejrůznějším příslušenstvím, ani není třeba mluvit. Tentokrát přišla na řadu Nokia 6630. Díky podpoře stereofonního přehrávání je totiž jedna z ideálních pro poslech hudby. Pak už stačilo jen vytvořit redukci pro jack standardních hudebních sluchátek, přidat velkou paměťovou kartu a inovovaný přehrávač hudby a Nokia Music Pack je na světě. Dnes už tak nejste omezeni možnostmi mobilního hudebního přehrávače, ale kvalitou zakoupených sluchátek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Záhadná krabička • a tohle v ní najdete


Vytrženo z diskuse

Dálkově ovládaný foťák
Jízdní řády
Redukce pro SX1 na 3,5mm sluchátka

Diskuze (2) Další článek: Komunikátor O2 XDA Atom: Windows se vším všudy (první pohled)

Témata článku: , , , Nokia 6630, Nokia N91, Nokia N91 8GB, Siemens SX1, Rok příštího, Tematika, Sibiř, Pro +, Hud, Www polar