T-Mobile 3G: lépe v Praze, nově ve Zlíně a Hradci Králové

Růžový operátor pokračuje ve výstavbě sítě třetí generace, včera oznámil její spuštění 3G v Hradci Králové a ve Zlíně. Po Praze, Plzni, Brně, Českých Budějovicích, Olomouci a Pardubicích je tak jedna z nejmodernějších 3G sítí na světě dostupná již v osmi tuzemských městech. Pokrytí obou měst se ovšem opět nepřibližuje 100% hranici, operátor uvádí, že v Hradci Králové pokrývá 87 % populace (nikoli území města) a ve Zlíně dokonce jen přes 75 % obyvatel. O tom, že T-Mobile pokrývá nová města polovičatě svědčí také zpráva, že teprve včera se pokrytí 3G v Praze rozrostlo na 68 % obyvatel.

Mapa pokrytí na webu T-Mobile je aktualizovaná naposled minulý týden, takže na pokrytí nových měst se podívat nemůžeme, ale pravdou zůstává, že ony dvě třetiny obyvatel nepokrývá operátor ani v Brně a právě dvě třetiny pokrývá v Pardubicích. Oproti konkurenci, která pokrývá města více než z 90 % tak T-Mobile hodně ztrácí. A lépe na tom není ani s nabídkou datových balíčků. Podobně jako jeho soupeři nabízí své datové balíčky při nové aktivaci na zkoušku, celé to však má jeden velký háček – balíčky nepokrývají všechen datový provoz.

Tarif Twist Surf+ Surf+ Surf&Mail+ Internet+
Paušál 39 Kč týdně 118,80 Kč 238,80 Kč 838,80 Kč
Měsíční FUP 15 MB týdně 50 MB 100 MB 2 GB
Přístup k webu WAP, web'n'walk prohlížeče, Opera Mini a další webové prohlížeče v telefonech neomezeně
Přístup k e-mailu Postm@n přes POP3 Postm@n přes POP4 POP3, IMAP, SMTP, Nokia Mail for Exchange
ostatní provoz (!) 0,60 Kč/kB APN WAP, 0,05 Kč/kB APN Internet

Abych byl zcela přesný, paušálistům nabízí zvýhodnění Surf+ či Surf&Mail+ na měsíc zdarma, Twisťákům pak Twist Surf+ na dva týdny bez poplatku. Není proto divu, že mnozí zákazníci T-Mobile čekají na nové datové balíčky, které se mají objevit v srpnu jako na smilování.

Není totiž nic výjimečného, že zákazník platící za některé zvýhodnění Surf dostane účet odpovídající nejvyššímu Internetu+ za více než osm stovek (jeden příklad za všechny), protože uhlídat pouze dovolené protokoly je často nemožné. A tak se skřípěním zubů platí hromadu peněz navíc.

Diskuze (70) Další článek: Inrix: dopravní informace v Evropě již na jednom milionu kilometrů

Témata článku: , , , Ostatní provoz, Zlín, Hrad, Král, T - Mobil, Nov, Měsíční fup, Hra, T Mobil, MOBI, Mobil, Králové