T-Mobile 3G v dalších čtyřech městech

Během prázdninových měsíců se 3G síť T-Mobile rozšířila nejen na 10 největších sídel Česka, ale i další čtyři města. Nově mohou rychlý mobilní internet vyzkoušet obyvatelé Prostějova, Havířova, Liberce a Ústí nad Labem. Kromě pokračující výstavby zahájí zítra T-Mobile přechod sítě na technologii HSPA+, kterou nabídne jako první a jediný operátor v Česku.

„V současné chvíli je rychlý mobilní internet dostupný pro téměř 30 procent populace,“ uvádí Frank Meywerk, ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile, a dodává: „To samozřejmě nestačí, ve výstavbě nadále pokračujeme stejným tempem. Do konce roku tak budou pokryty celkem tři desítky měst a v roce 2012 jich bude pět set.“

V posledním srpnovém týdnu přibyla do seznamu hned čtyři města. V Prostějově je rychlý mobilní internet dostupný pro 97 % obyvatel, v Havířově pro 99 %. Také lidé v severních Čechách si mohou vychutnat rychlý internet - v Liberci 98 % a v Ústí nad Labem 89 % populace. Přístup ke 3G službám tak má nyní již téměř třetina zákazníků T-Mobile ve 14 městech České republiky. Celkem bylo během srpna spuštěno 260 základnových stanic, což je nejvíce za 14 let existence značky T-Mobile/Paegas.

Prvního září zahájí T-Mobile upgrade sítě na technologii HSPA+ (Evolved High-Speed Packet Access), která umožňuje rychlosti až 21/5,76 Mb/s (download/upload). Přechod bude probíhat až do konce října letošního roku. T-Mobile nabídne tuto technologii jako jediný operátor v Česku. Kromě rychlejšího přenosu dat HSPA+ rovněž zvyšuje kapacitu sítě.

Noví i stávající klienti si mohou mobilní internet vyzkoušet zdarma. Tarifním zákazníkům stačí objednat si zvýhodnění Internet v mobilu Standard nebo Internet v mobilu Klasik a získají celý měsíc surfování zdarma. Pro majitele předplacených karet je určen Twist Surf+ na 2 týdny zdarma. Nabídka platí pro první aktivaci těchto balíčků.

Seznam měst, kde je k 1. září dostupné 3G od T-Mobilu: Praha, Brno, Plzeň, České Budějovice, Olomouc, Pardubice, Hradec Králové, Zlín, Ostrava, Teplice, Prostějov, Havířov, Liberec, Ústí nad Labem. V průběhu září k nim přibudou: Karlovy Vary, Karviná, Kladno a Most.

Diskuze (38) Další článek: Exkluzivně: Vyfotili jsme šest nových Samsungů

Témata článku: , , , Mobil, Prázdninový měsíc, T Mobil, T - Mobil, MOBI, Meš