T-Mobile: levnější GPRS a paušální datový tarif pro Twist

T-Mobile od května nabídne unikátní službu: paušální GPRS tarif pro předplacenou kartu Twist. Zároveň podstatně sníží měsíční poplatky u nejvyšších datových tarifů včetně oblíbeného „Nonstopu“.

Na webu T-Mobilu jsem si stáhnul brožurku s květnovými cenami tarifů a služeb, kde je již započtená devatenáctiprocentní daň z přidané hodnoty. Najdete ji hned nahoře na této stránce. Na straně 45 je malá zmínka o tarifu Twist Data Unlimited, o kterém jsem v životě neslyšel. Když se k němu stejně postavili i kolegové, které jsem požádal o konzultaci, a nad to mi podezření potvrdila i infolinka operátora, bylo vše jasné: T-Mobile od května chystá datový paušál na předplacence Twist.

Sbíráme informace

Dostupné informace k Twist Data Unlimited jsou zatím velmi kusé. Víme, že měsíční paušál bude 850 Kč a za něj tarif nabídne neomezený přístup na internet a wap. Paušál se každý měsíc strhne z předplaceného kreditu. Podle infolinky nebude možné na tento tarif přejít z žádného běžného Twistu, bude si pro něj nutné za 850 Kč koupit samostatnou Twistkartu (v ceně je první měsíční paušál a počáteční kredit 50 Kč). Podobně z datové karty nebude možné přejít na hlasový tarif. S Twist Data Unlimited bude zřejmě možné i volat, konkrétní sazby ale dnes nezná ani infolinka. Musíme počkat, až T-Mobile tuto nabídku oficiálně představí.

Při porovnávání ceny paušálního datového Twistu s tarifem GPRS Unlimited se mi zdálo divné, proč T-Mobile předplacenkářům nabízí stejnou službu o 339 Kč levnější. Stačilo se ale v brožurce vrátit o stranu zpět a všimnout si nezvykle nízkých paušálních poplatků u tarifů GPRS Business a Unlimited. Správně:

T-Mobile zlevňuje GPRS tarify

Zlevnění se týká jen dvou nejvyšších tarifů, je ale poměrně podstatné. U programu Business, který v ceně paušálu nabídne padesát volných megabajtů, se platí měsíční poplatek 594 Kč (dříve 832 Kč - obě ceny jsou s DPH 19 %). U paušálního tarifu GPRS Unlimited je nově paušál 832 Kč (dříve 1 189 Kč). Sazeb za přenesená data u tarifu Business se změny nijak nedotkly. Kompletní strukturu nejvyšších datových programů, jak budou platit od května, najdete v následující tabulce.

Tarif GPRS Business GPRS Unlimited
měsíční poplatek 594 Kč 832 Kč
volné megabajty (data) 50 MB bez omezení
volné kilobajty (wap) 0 kB bez omezení
internet GPRS (špička) 0,02 Kč/kB zdarma
internet GPRS (mimo špičku) 0,02 Kč/kB zdarma
wap GPRS 0,36 Kč/kB zdarma

Stejné cenové podmínky jako u tarifu GPRS Unlimited platí i u samostatného programu Tarif Data Unlimited, který lze aktivovat samostatně, nez hlasového tarifu.

Diskuze (61) Další článek: Valeski odchází na trestnou lavici, co bude dál?

Témata článku: , , , , MOBI, Malá zmínka, Mobil l, Datový tarif, GPRS, Tarif, T - Mobil, Pro +, T Mobil, Twistka, Mobil, Paus