T-Mobile nabídne připojení bez drátu s „chytrým“ FUP

Nový tarif bude jen na doma, žádné změny umístění! Limit FUP 30 GB, dalších 10 GB za dvě stovky. Web, e-mail a sociální sítě budou bez omezení.

Podobně jako před časem O2 přichází T-Mobile s připojením na doma, ale přitom bezdrátově. Od 9. prosince nabídne připojení s názvem „Pevný internet bez drátu“, ten nabídne rychlosti až 8 Mb/s pro stahování a 2 Mb/s pro odesílání dat. Datový limit (FUP) je nastavena na 30 GB, komu by nestačil, může si za další dvě stovky přikoupit dalších 10 GB. Ale pozor, z FUPu bude vyjmuto prohlížení webu, e-maily a sociální sítě. Samozřejmě mimo obsah, který se nachází jinde, typicky videa na Facebooku či jiný obsah, na který Facebook jen odkazuje...

Operátor uvádí, že služba bude dostupná jen pro domácnosti, které budou mít pokrytí (alespoň 3G) a zároveň, že připojení není určeno k cestování. Lze tak předpokládat, že i T-Mobile bude mít v podmínkách služby stanoveno něco ve smyslu, že změna umístění služby bez jeho souhlasu = zneužití služby a hrozící výpověď smlouvy ze strany operátora. Tak horké to asi nebude, ale pokud na prodejně operátora sdělíte, že se budete připojovat na té a té adrese, nebude T-Mobile ručit za to, že se připojíte i jinde.

Klepněte pro větší obrázek
Parametry služby z aktuálního ceníku T-Mobilu (obr.: t-mobile.cz)

Tarif funguje v kombinaci s modemem Huawei E5180 nebo Huawei B593s. První jmenovaný je možné v prodejní síti T-Mobile zakoupit za 3 549 Kč (nebo 99 Kč jednorázově a následně 23 měsíčních splátek po 150 Kč), Huawei B593s pak za 6 199 Kč (nebo 449 Kč jednorázově a následně 23 měsíčních splátek po 250 Kč). Stolní modem Huawei E5180 zatím není na webu T-Mobilu vidět, jak umí být užitečný ukazuje video níže:

Operátor už službu zakomponoval do aktuálního ceníku, který platí od 1. prosince, podmínky i vymezení neomezeného surfování najdeme 9. prosince na adrese t-mobile.cz/pevny-internet.

Diskuze (39) Další článek: K nákupu ze Samsung Galaxy Apps můžete nově využít PayPal

Témata článku: , , , , , , Výpověď smlouvy, Drát, T Mobil, F +, T - Mobil, Mobil, Neomezené surfování, MOBI, Chytrý